Antena 3 CNN Actualitate Asasinul soţilor din Cernavodă, arestat preventiv pentru 29 de zile

Asasinul soţilor din Cernavodă, arestat preventiv pentru 29 de zile

Asasinul soţilor din Cernavodă, arestat preventiv pentru 29 de zile
06 Ian 2011   •   18:22

Giani Deli-Iorga, bărbatul suspectat că a comis dublul asasinat de la Cernavodă a fost arestat preventiv pentru 29 de zile pentru omor deosebit de grav şi tâlhărie, în baza unui mandat emis de magistraţii Tribunalului Constanţa. El a fost reţinut, miercuri, după ce a recunoscut că i-a ucis pe părinţii fetei înecate în Dunăre.

 


Giani Deli-Iorga, bărbatul reţinut pentru uciderea părinţilor Gabrielei Mitu, le-a declarat anchetatorilor că, în momentul comiterii crimelor, se afla în stare de ebrietate. Acesta susţine că a mers acasă la părinţii fetei după ce prietenul său, Bogdan Mitu, l-ar fi anunţat că vrea să se sinucidă de supărare că soţia sa intenţionează să-l părăsească.

Potrivit şefului Poliţiei din Cernavodă, Emilian Nicolae, citat de Mediafax, după ce şi-a recunoscut faptele comise, Giani Deli-Iorga le-a spus anchetatorilor că este prieten cu Bogdan Mitu de aproape 20 de ani, copilărind împreună şi fiind colegi de şcoală. Atacatorul, în vârstă de 30 de ani, a susţinut că prietenul său era supărat din cauza bolii grave de care ar fi suferit, dar mai ales pentru că soţia sa, Gabriela Mitu, ar fi vrut să îl părăsească.



Astfel, luni dimineaţă Giani Deli-Iorga a plecat de la serviciu, a băut câteva pahare de alcool, după care, în jurul orei 11:00, a mers acasă la Elena şi Petre Garoafă, părinţii Gabrielei Mitu, pentru a încerca să-i convingă să intervină pe lângă tânără ca aceasta să renuţe la intenţia de a divorţa.

"El (n.r. Giani Deli-Iorga) Ne-a declarat că şi Petre Garoafă ar fi fost băut, că s-au luat la ceartă pentru că bătrânul voia ca fata să divorţeze şi că, atunci când Petre l-ar fi ameninţat cu un cuţit, şi-ar fi pierdut minţile, l-ar fi dezarmat pe acesta şi apoi l-ar fi omorât. Ulterior, ca să-şi ascundă fapta, s-a hotărât să o omoare şi pe Elena Garoafă", a explicat Emilian Nicolae.


×
Subiecte în articol: Cernavoda crima arestat preventiv
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close