Antena 3 CNN Actualitate Asigurare medicală. Cum putem verifica dacă suntem asigurați CNAS

Asigurare medicală. Cum putem verifica dacă suntem asigurați CNAS

Asigurare medicală. Cum putem verifica dacă suntem asigurați CNAS
11 Ian 2019   •   18:11

CNAS reaminteşte că valabilitatea cardurilor de sănătate a fost prelungită de la cinci la şapte ani. Casa Naţională de Asigurări în Sănătate (CNAS) reaminteşte cetăţenilor că valabilitatea cardurilor naţionale de sănătate a fost prelungită de la cinci la şapte ani, precizând că pacienţii pot verifica pe site-ul instituţiei calitatea de asigurat. “Asiguraţii pot folosi la toţi furnizorii de servicii medicale aflaţi în relaţii contractuale cu o casă de asigurări de sănătate cardurile de sănătate încă doi ani după data înscrisă pe suprafaţa documentului, iar furnizorilor respectivi le vor fi decontate serviciile astfel prestate către asiguraţi”, anunţă, , Casa Naţională de Asigurări în Sănătate, printr-un comunicat.

Toate cardurile care au înscrisă data de expirare 31.01.2019 vor fi valabile până la 31.01.2021. Aceasta înseamnă că deţinătorul de card nu are nevoie de adeverinţă sau de alte modalităţi de a dovedi calitatea de asigurat al sistemului asigurărilor sociale de sănătate.

CUM VERIFICI DACĂ EȘTI ASIGURAT LA CNAS

Pentru cei care vor să-și verifice calitatea de asigurat, aceștia o pot face direct pe site-ul CNAS, în secţiunea „Servicii”- „Verificare asigurat” sau utilizând linkul:

http://www.cnas.ro/page/verificare-asigurat.html.

×
Parteneri
Vremea se răceşte brusc în România. Zonele vizate de alerta ANM
x close