Antena 3 CNN Actualitate Asigurare obligatorie, accesibilă oricărui proprietar de locuinţă | Liniştea de după dezastru

Asigurare obligatorie, accesibilă oricărui proprietar de locuinţă | Liniştea de după dezastru

Cutremur, inundaţii sau alunecări de teren. Acestea sunt cele trei riscuri pentru care românii sunt obligaţi de lege să-şi asigure locuinţele. Însă cei mai mulţi află cât de utilă este această asigurare mult prea târziu, după ce au trecut printr-o situație de criză și au fost nevoiți să împrumute bani ca să-şi repare locuința. De aceea, este foarte important să ştiţi că asigurarea obligatorie a locuinţei se poate încheia foarte simplu şi rapid, fără să fie nevoie să ieşiţi din casă.

de Andrei Naiţă    |    03 Oct 2023   •   11:01

Încheierea unei asigurări obligatorii a devenit un proces extrem de simplu, rapid și accesibil pentru orice proprietar de locuință.

"Dacă vrei să te asiguri, e simplu. Te duci direct la orice birou de asigurări din ţară, fie că e biroul unei societăţi de asigurare, fie că e biroul unui broker. Dacă nu vrei să mergi şi vrei să faci totul de acasă de la tine, ai la un click distanţă pe site-ul paidromania.ro, în partea dreapta-sus găseşti butonul de emitere, e un buton roşu", a declarat Cosmin Tudor, director de dezvoltare PAID România.

Dacă nu vreţi să mergeţi în agenţie, puteţi încheia poliţa PAD din vârful patului cu doar câteva click-uri. Primul pas este să vă logaţi pe platforma dedicată acestui tip de asigurare şi să completaţi datele personale ale beneficiarului.

La următorii paşi trebuie să furnizaţi câteva informaţii de bază despre tipul imobilului asigurat. După efectuarea plăţii, poliţa este emisă automat. E bine de ştiut că puteţi încheia acest fel de asigurare pentru bunicii şi părinţii care nu se descurcă pe internet.

Citeşte şi: Asigurarea obligatorie, paza bună în caz de dezastre | Liniştea de după dezastru

Dacă vrei să stai liniștit în cazul în care odată cu locuința ar putea să fie afectatate și bunurile din casă, asigurarea facultativă îți oferă protecție completă, în caz de dezastre.

"Se întreabă lumea de unde luăm bani în caz de dezastru ca să plătim daunele. Păi, simplu. Din reasigurare. Cum te asiguri tu la noi, tot la fel de ne asigurăm noi mai departe la alte case mai mari. Avem un program de reasigurare de 50 de reasigurători internaţionali împrăştiaţi peste tot în lume, cu cele mai bune rating-uri. În momentul unui dezastru, avem la dispoziţie un miliard de euro, care intră imediat în economia românească", a mai explicat Cosmin Tudor, director de dezvoltare PAID România.

Numărul celor care au încheiat polițe de asigurare obligatorie a crescut în luna februarie. După seria de cutremure care a lovit Oltenia, oamenii au înțeles că "paza bună trece primejdia rea" e mai mult decât o pildă veche.

×
Subiecte în articol: Liniştea de după dezastru PAID
Parteneri
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close