Antena 3 CNN Actualitate Asigurarea de sănătate, o necesitate pentru pârtiile din toată Europa

Asigurarea de sănătate, o necesitate pentru pârtiile din toată Europa

Asigurarea de sănătate, o necesitate pentru pârtiile din toată Europa
Sursa foto: Foto: Intact Images
de N.B.    |    26 Dec 2011   •   23:56

Mai bine precauţi decât buni de plată. Cardurile de sănătate şi asigurarea de călătorie vă scot din încurcătură dacă vă accidentaţi pe pârtie, în străinătate. Nu sunt obligatorii, dar cazurile unor vedete ca Şerban Huidu îi ţin pe asiguratori ocupaţi la final de an.

O mişcare greşită pe pârtie şi puteţi să vă rupeţi un picior sau o mână. Îngrijirea medicală, în lipsa unei asigurări de călătorie costă câteva mii de euro, mult mai mult decât aţi dat pe toată vacanţa, pe accidentul v-a stricat-o.

Transportul accidentatului cu sania costă 200-300 de euro. Cu elicopterul,  de 15 ori mai mult. Pentru o consultaţie plătiţi o sută de euro şi pentru o ruptură de ligament, de menisc, o deplasare de rotulă cel puţin o mie de euro.

În Franţa, de exemplu, îndreptarea unui picior rupt poate costa 5.000 de euro, în Elveţia, chiar şi 7.000 de euro. Cardul de sănătate apărut acum patru ani sau asigurarea de călătorie vă scutesc de aceste cheltuieli.

Asigurarea de sănătate costă de la 12 la 200 de lei în funcţie de vârsta asiguratului şi de durata vacanţei. Se cumpără şi de pe Internet, redusă cu o treime.

×
Subiecte în articol: partie spitalizare
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close