Antena 3 CNN Actualitate Asistaţii sociali din Ploieşti sunt revoltaţi că primarul i-a chemat la curăţenia generală din oraş

Asistaţii sociali din Ploieşti sunt revoltaţi că primarul i-a chemat la curăţenia generală din oraş

Mai multe persoane din categoria asistaţilor sociali au protestat, marţi, în faţa sediului Primăriei Ploieşti după ce noul edil i-a chemat în programul "Curăţenie generală” a oraşului început după alegerile locale 2020.

Asistaţii sociali din Ploieşti sunt revoltaţi că primarul i-a chemat la curăţenia generală din oraş
Sursa foto: g4media
de Claudia Popovici    |    05 Noi 2020   •   08:15

Programul "Curăţenie generală” a fost demarat pentru că de mai mulţi ani municipiul Ploieşti se confruntă cu o gravă problemă în ceea ce priveşte curăţenia.

Noul edil, a decis ca la activităţile de curăţare a spaţiilor publice să participe angajaţi ai operatorului de salubritate (care are contract cu Primăria Ploieşti), dar şi angajaţi ai SC Servicii de Gospodărire Urbană, firmă a Consiliului Local Ploieşti care asigură întreţinerea spaţiilor verzi.

Asistaţii sociali au aflat la sfârşitul săptămânii trecute că au fost chemaţi la muncă, în cadrul unei ample acţiuni de curăţenie demarate de municipalitate după alegerea unui nou primar.

Marţi, mai mulţi beneficiari ai venitului minim garantat, au protestat în faţa sediului Primăriei Ploieşti, nemulţumiţi de decizia noului edil.

Ei şi-au motivat nemulţumirile precizând că au probleme de sănătate şi nu li se pare normal să fie scoşi la curăţenia spaţiilor publice din oraş.

Primarul a discutat cu protestatarii 

Edilul "a concluzionat la finalul discuţiilor că, în cazul în care vor fi persoane beneficiare ale venitului minim garantat care vor refuza să participe la acţiunile stabilite în cadrul Programului Curăţenie generală, acestora li se va restricţiona acordarea sprijinului financiar respectiv, alocat din bugetul Municipiului Ploieşti, conform prevederilor legale în vigoare”, a transmis Primăria Ploieşti într-un comunicat de presă, potrivit g4media.ro

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Ploiești primar asistaţi social
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close