Antena 3 CNN Actualitate Asistenta care a uitat un bebeluş în incubator, audiată la Ordinul Asistenţilor (VIDEO)

Asistenta care a uitat un bebeluş în incubator, audiată la Ordinul Asistenţilor (VIDEO)

Asistenta care a uitat un bebeluş în incubator, audiată la Ordinul Asistenţilor (VIDEO)
19 Noi 2009   •   22:16


La aproape o săptămână după ce a mutilat pe viaţă un nou-născut, asistenta de la maternitatea Bucur s-a decis să dea explicaţii. Ea a mers, joi, la Ordinul Asistenţilor împreună cu soţul ei.

Emilia Baron a povestit cum a fost posibil ca un nou-născut să fie ars şi partial carbonizat într-un incubator de spital.

Cu 10 minute întărziere, Emilia Baron a ajuns la audieri. Este pentru a doua oară într-o săptămână când este chemată de comisia medicală. Joi, femeia s-a decis să facă act de prezenţă.

Nu a spus niciun cuvânt ziaristilor. Nici măcar o scuză pentru părinţii lui Alexandru. Probabil scuzele şi explicaţiile le-a păstrat pentru comisia care îi va decide viitorul profesional. Deşi la primele audieri nu s-a prezentat spunând că e prea deprimată, joi, pe faţa ei nu s-a citit nici o urmă de regret. În schimb, părinţii lui Alexandru au retrăit coşmarul de săptămâna trecută.

A fost prima rundă de audieri, la care au fost prezenţi doar părinţii. Au stat mai bine de o oră, iar la ieşirie nu şi-au găsit cuvintele. Sunt obosiţi, traumatizaţi şi nu ştiu cum să mai lupte pentru viaţa fiului lor.

În zilele următoare, Emilia Baron, asistenta despre care se spune că ar fi trebuit să aibă grijă de bebeluş, va da declaraţii la Parchetul General.

Miercuri, s-a început urmărirea penală în acest caz, pentru vătămare corporală gravă din culpă.

Părinţii vor ca cine este responsabil să plătească şi vor despăgubiri de un milion de euro. Niciun ban din lume nu ar putea curma însă chinul prin care trece Alexandru.



Observator


×
Subiecte în articol: incubator audieri
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close