Antena 3 CNN Actualitate Asistenta care a uitat un bebeluş în incubator, în urmă cu peste 2 ani, a scăpat de închisoare

Asistenta care a uitat un bebeluş în incubator, în urmă cu peste 2 ani, a scăpat de închisoare

Asistenta care a uitat un bebeluş în incubator, în urmă cu peste 2 ani, a scăpat de închisoare
Sursa foto: Foto: Antena 1
de S.T.    |    18 Mai 2012   •   21:53

Asistenta de la Maternitatea Bucur, vinovată de arsurile de pe corpul unui bebeluş a scăpat definitiv de închisoare. Curtea de Apel Bucureşti i-a menţinut Emiliei Baron pedeapsa cu suspendare la trei ani de închisoare.

Deşi femeia a scăpat de gratii,  este obligată să plătească, în solidar cu spitalul, daune de 200 de mii de euro familiei.

Asistenta Emilia Baron nu a dorit să comenteze decizia instanţei. Alături de asistentă, despăgubirile trebuie plătite şi de Maternitatea Bucur.

Procesul privind rănirea micuţului Alexandru a ţinut doi ani. A fost demarat după ce bebeluşul nou născut a fost ars pe 20% din corp în timp ce se afla într-un incubator.

Anchetatorii au stabilit atunci că asistenta nu a raportat funcţionarea defectuoasă a aparatului şi a aşezat câte doi sugari într-un incubator.


Procurorii au stabilit că, în noaptea de 13 spre 14 noiembrie 2009, Gabriel Alexandru Dragomir, în vârstă de trei zile, internat în cadrul Secţiei de neonatologie a Maternităţii Bucur din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă "Sfântul Ioan", a suferit arsuri pe 20% din suprafaţa corpului în timp ce se afla într-un incubator, în cursul unei proceduri de fototerapie, ca urmare a diagnosticării cu icter de către medicul specialist.
   
Procurorii au stabilit că din cauza supraaglomerării incubatoarelor, Emilia Baron, asistentă medicală la Secţia de neonatologie, a pus câte doi nou-născuţi în fiecare incubator, fără a raporta în prealabil funcţionarea defectuoasă a aparatului.

×
Subiecte în articol: inchisoare spital proces aparat incubator
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close