Antena 3 CNN Actualitate Asistentă de la Spitalul Universitar, electrocutată de un aparat de anestezie

Asistentă de la Spitalul Universitar, electrocutată de un aparat de anestezie

Asistentă de la Spitalul Universitar, electrocutată de un aparat de anestezie
13 Aug 2016   •   16:22

Incident la Spitalul Universitar, unde o asistentă s-a electrocutat atunci când încerca să trezească o pacientă din anestezie. În ciuda şocurilor electrice pe care le-a simţit în deget, asistenta a continuat procedura. Managerul spitalului, doctorul Dragoş Daviţoiu, a declarat că „incidentul a fost unul minor”, precizând că aparatul nu va mai fi folosit la operaţii până marţi, când va fi verificat de cei care-i asigură mentenanţa.

Asistenta medicală a povestit, pentru „Adevărul”, că incidentul s-a petrecut pe 11 august când, în urma unei operaţii, trezea o pacientă din anestezie generală. Sperietura a fost mare, a subliniat cadrul medical, care a simţit şocuri electrice în deget. Cu toate acestea, a mers cu procedura până la capăt şi, imediat ce a trezit pacienta din anestezie, a anunţat şeful de secţie şi conducerea unităţii medicale.

„Pe scurt, am apăsat butonul (există un buton pentru oxigen pe flux mare ataşat de aparatul de anestezie, n.red.), de acolo m-a electrocutat. M-a zguduit, efectiv s-a făcut arc electric în policele de la mâna dreaptă şi cel de la mâna stângă cu care ţineam masca de oxigen. Eram şocată, a fost prima oară când mi s-a întâmplat aşa ceva, i-am dat mesaj doctorului imediat ce am trezit pacienta”, a declarat asistenta, adăugând că a făcut deja un referat către conducerea spitalului, în care a povestit, pe îndelete, ce s-a întâmplat după operaţie.
 

×
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close