Antena 3 CNN Actualitate Asistenta Florentina Cîrstea rămâne în arest: Magistraţii au respins recursul

Asistenta Florentina Cîrstea rămâne în arest: Magistraţii au respins recursul

Asistenta Florentina Cîrstea rămâne în arest: Magistraţii au respins recursul
Sursa foto: Foto: Video News
30 Aug 2010   •   14:41

Asistenta arestată în cazul incendiului produs la Maternitatea Giuleşti rămâne în continuare în spatele gratiilor. Magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins, luni, recursul formulat de avocatul acesteia, în dosarul în care a fost arestată pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă.

Florentina Cîrstea a fost arestată preventiv pentru o perioadă de 29 de zile, în cursul săptămânii trecute. Decizia a fost luată de Judecătoria sectorului 6. Conform anchetatorilor, asistenta a părăsit în mod nejustificat salonul unde s-a produs incendiul care a provocat moartea a cinci beebluşi.

Potrivit Mediafax, avocatul asistentei a solicitat cercetarea acesteia în stare de libertate susţinând că, în calitate de cadru medical, nu avea cum să prevadă producerea unui incendiu sau a unui alt eveniment neaşteptat. Totodată, avocatul susţine că, potrivit fişei postului, asistenta nu era obligată să rămână permanent în salon.

Avocatul Florentinei Cîrstea a mai susţinut în faţa instanţei că, la ora producerii incendiului, asistenta se afla deja de 11 ore în activitate, timp în care a făcut munca a şase persoane.

La rândul său, procurorul cere ca asistenta să fie cercetată în arest, întrucât incidentul de la Maternitatea Giuleşti a produs o revoltă a societăţii civile şi o nesiguranţă faţă de tot sistemul medical românesc.

În cazul Maternităţii Giuleşti, a mai fost reţinut şi şeful Serviciului tehnic al Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie "Prof. dr. Panait Sârbu", Vasile Dima. Acesta este cercetat, însă, în stare de libertate.

Săptămâna trecută, procurorul Marius Iacob, şeful Secţiei de Urmărire Penală din Parchetul General, a anunţat începerea urmăririi penale şi împotriva Maternităţii Giuleşti pentru ucidere din culpă şi vătămare gravă din culpă.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: arest recurs maternitate giulesti
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close