Antena 3 CNN Actualitate Asistenta invitată obligatoriu la nunți și evenimente, începând cu 1 iunie

Asistenta invitată obligatoriu la nunți și evenimente, începând cu 1 iunie

Noi condiții propuse pentru organizarea petrecerilor, nunților și botezurilor, care vor fi reluate începând cu 1 iunie.

Asistenta invitată obligatoriu la nunți și evenimente, începând cu 1 iunie
Sursa foto: gettyimages.com
de Laura Dinu    |    10 Mai 2021   •   10:16

La nunți, pe lângă lăutari, mirii ar putea să fie nevoiți să invite și o asistentă medicală pentru recoltarea probelor biologice. 

Mai exact, accesul invitaților la petrecere ar putea fi condiționat de un test COVID-19 negativ, ori de dovada vaccinării. 

”Dacă lucrurile vor sta așa, suntem foarte bucuroși. Asta înseamnă că eforturile noastre chiar au dat roade. Are sens ca, pe lângă persoanele vaccinate, care nu sunt suficiente în acest moment, să aibă acces și cei care dovedesc că nu au COVID în ziua evenimentului ori cei care dovedesc că au trecut prin boală. 

În ceea ce privește prezența unei asistente medicale, sau a unui cadru medical, este evident că ne asumăm cu toții că acesta nu va fi un an obișnuit, așteptăm normele autorităților privind implementarea efectivă a acestui triaj de la nunți sau evenimente”, a declarat Dora Pătrașcu, organizator nunți. 

Antena 3 a obținut documentul cu măsurile care ar putea intra în vigoare la 1 iunie

Antena 3 a obținut în exclusivitate documentul care conține măsurile de relaxare ce ar urma să intre în vigoare la 1 iunie, propuse de Ministerul Economiei. Propunerile sunt diferite față de cele făcute de Comitetul Interministerial.

Potrivit documentului propus de Ministerul Economiei, masca nu ar mai fi obligatorie în aer liber, începând cu 1 iunie, dacă se va ajunge la un grad de vaccinare  de 50%. Același lucru ar trebui să se întâmple și în spațiile publice, însă aici gradul de vaccinare ar trebui să crească la 70%. 

Pe de altă parte, dacă propunerile vor fi acceptate, românii vor scăpa de restricțiile de circulație dacă gradul de vaccinare va depăși 50% din populație.

În ceea ce privește măsurile de relaxare pentru industria hotelieră, se elimină limitarea gradului de ocupare de 70%. De asemenea, evenimentele din interiorul hotelurilor vor putea fi organizate doar cu persoane vaccinate.

Accesul la piscine, atât în cazul celor interioare cât și a celor exterioare, se va face, doar în cazul persoanelor imunizate sau a celor care au fost infectate și pot demonstra acest lucru. 

În cazul barurilor și restaurantelor, se elimină orice limitare privind capacitatea de servire, dar sunt înlocuite cu măsuri de distanțare. La o incidență între 3 și 7,5 cazuri la mia de locuitori restaurantele rămân deschise doar pentru persoanele vaccinate. 

×
Subiecte în articol: asistenta nunta

Sinteza Zilei

Florin Piersic, truc pentru o memorie ageră la orice vârstă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close