Asistenta lui Vela, după premierea de la Cotroceni: "Trăim într-o țară în care ești blamat orice ai face”

de Claudia Popovici    |    01 Dec 2020   •   22:20
Asistenta lui Vela, după premierea de la Cotroceni: "Trăim într-o țară în care ești blamat orice ai face”

Gabriela Cenușă Sîia, asistenta ministrului de Interne Marcel Vela, a transmis un mesaj pe reţelele de socializare prin care şi-a exprimat opinia despre medalia oferită de preşedinte, care este doar o simplă decorație de merit pentru civili, pentru munca depusă pe timp de pandemie.

Preşedintele Klaus Iohannis a decorat de Ziua Naţională mai mulţi români, printre care şi asistenta ministrului de Interne, Marcel Vela. Este vorba despre Gabriela Mădălina Sîia Cenușă, care a luat Ordinul și Medalia Națională pentru Merit acordată pentru rezultatele remarcabile în activitatea ei profesională.

Gabriela Cenușă Sîia a menționat că a aflat de această medalie abia vineri când ministrul Vela a anunţat-o. Ea se declară dezamăgită de reacţiile pline de venin şi ură pe care le-a primit după eveniment.

 "Acum, după ce s-a uscat cerneala textelor pline de venin și de ură ale unora, îmi voi așterne și eu în liniște și decență opinia cu privire la modul în care unii sau alții înțeleg să facă portretul unui om.

Că trăim într-o țară în care ești blamat orice ai face, am înțeles de foarte mult timp. Fac parte din generația născută în 1992, o generație care poate crede mai mult ca oricare alta în schimbare și în vremuri noi.

România te învață că niciodată nu ești suficient de deștept, de frumos, de priceput, de decent, de NIMIC, pentru că…întotdeauna apare entitatea luminată și îți explică cum tu ești mic și prost.

Asta o luăm cu noi din școală, iar apoi ne urmărește toată viața”, a spus Gabriela Cenușă Sîia în postarea de pe Facebook.

Gabriela Cenușă Sîia : "Am lucrat 6 luni într-un mediu, unde m-am izbit de mult praf și mai ales de multă rezistență"

Gabriela Cenușă Sîia şi-a început activitatea în luna mai a acestui an.

"Ce mă recomandă pentru medalia de merit clasa a III-a? Pot doar să spun că nu am știut despre această medalie până vineri când domnul ministru mi-a spus felicitări.

Poate nu o merit sau poate o merit…poate așa a considerat domnia sa. Această medalie a fost una dintre cele 79 de distincții acordate astăzi la Palatul Cotroceni pentru personalul Ministerului Afacerilor Interne. Alți 31 de colegi din MAI au fost, de asemenea, avansați în grad, la propunerea ministrului afacerilor interne.

Am lucrat 6 luni într-un mediu care a reprezentat și reprezintă mai mult decât o provocare, un mediu unde m-am izbit de mult praf și mai ales de multă rezistență. Dar în același timp am cunoscut și oameni minunați alături de care am făcut acțiuni pe care nu mi le-aș fi imaginat niciodată și pentru care nu au existat program sau ore prea târzii", a mai spus Gabriela Cenușă Sîia în postarea de pe Facebook.

Gabriela Cenușă Sîia enumeră apoi campaniile la care a participat alături de Direcția Informare și Relații Publice, pe care o numeşte " o direcţie altfel"

"Am fost alături de Direcția Informare și Relații Publice.O direcție altfel! Împreună cu echipa de aici și cu colega mea am încercat să conturăm acțiuni care să aducă speranța în aceste vremuri mai mult decât triste.

Campania pentru donare de plasmă, campanii de conștientizare și de promovare a colegilor din teritoriu și multe altele făcute doar intern și doar cu ideile noastre. Pe lângă campaniile enumerate, proiectul în care am pus alături de colega mea și de întreaga direcție foarte mult suflet este Poliția Animalelor! Un proiect care ne bucură tuturor sufletul și care ne face să sperăm într-o lume mai bună!

Gabriela Cenușă Sîia: "Mi-am făcut datoria, cu pasiune și dragoste pentru țara mea”

"Mi-am făcut datoria, cu pasiune și dragoste pentru țara mea, din funcția de consilier al unui ministru care a condus instituția într-una dintre cele mai dificile perioade din istoria sa postdecembristă! Și da! Aș împărți în orice moment meritele și această distincție cu toți acei oameni curajoși care mi-au fost alături, dar și cu profesioniștii pe care i-am cunoscut aici la MAI”,

Gabriela Cenușă Sîia: "Ce păcat că orice realizare a unei femei duce cu gândul la faptul că a fost o femeie ușoară”

"Iar ministrul Ion Marcel Vela este mai mult decât un mentor, este omul care crede cel mai mult în viitor și care mi-a oferit șansa de a-i fi alături. Și dacă România s-a oprit astăzi în loc de această medalie, o fac elementul de legătură cu toți tinerii care simt că nu au nicio șansă!

Și eu am simțit de atâtea ori printre lacrimi că nu am. Ce păcat că orice realizare a unei femei duce cu gândul la faptul că a fost o femeie ușoară. Păcat. Să credem în noi și în România de mâine! Este vremea schimbării mai mult ca oricând.

Îmi doresc ca într-o bună zi, oamenii buni de aici să prindă voce și încredere în forțele proprii! Să ne iubim mai mult și să ne urâm mai puțin!

Gabriela Cenușă Sîia, despre medalia primită: "Este doar o simplă decorație de merit pentru civili, pentru munca depusă pe timp de pandemie"

"Domnule ministru,Așa cum vă place dumneavoastră să spuneți:Nu există succes fără succesor! La mulți ani, România! Te iubesc din toată inima! Așa să ne ajute Dumnezeu!

P.S. Pe cei din sistem, îi asigur că această distincție nu putea fi primită de către un cadru din MAI sau MAPN, deoarece este doar o simplă decorație de merit pentru civili, pentru munca depusă pe timp de pandemie", a încheiat Gabriela Cenușă Sîia mesajul pe Facebook.

 

 

Parteneri
x close