Antena 3 CNN Actualitate Asistenta medicală moartă după rapel. Medicii nu au putut stabili cauza decesului în timpul necropsiei

Asistenta medicală moartă după rapel. Medicii nu au putut stabili cauza decesului în timpul necropsiei

Declarații șocante în cazul asistentei în vârstă de 55 de ani care și-a pierdut viața la o săptămână după rapelul vaccinului împotriva COVID-19. Aceasta a primit a doua doză de vaccin pe data de 21 ianuarie, iar pe data de 28 ianuarie a fost găsită decedată în propria locuință.

Asistenta medicală moartă după rapel. Medicii nu au putut stabili cauza decesului în timpul necropsiei
Sursa foto: ARHIVA
de Laura Dinu    |    11 Feb 2021   •   14:44

Luminița avea 55 de ani. Era asistentă medicală la Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”. Pe 28 ianuarie a fost găsit fără suflare în casă. O colegă de serviciu s-a alertat pentru că Luminița nu îi mai răspunea la telefon. A sunat-o la 112, iar pompierii au găsit-o fără viață în bucătărie. Decedase cu multe ore înainte. 

”Nu știu de ce a murit. Decât că povesteau colegele ei de la Marius Nasta că a făcut vaccinul, rapelul. Și când a venit acasă a vrut să își facă o cafea și a leșinat”, povestește un vecin. 

Acesta spune că a văzut-o cu 3-4 zile înainte.

Pe 5 februarie, după apariția informației în spațiul public, Ministerul Sănătății a confirmat, printr-un comunicat, moartea cadrului medical.  

”Cu privire la cazul asistentei medicale decedate, facem următoarele prezizări: Asistenta medicală, în vârstă de 55 de ani, a fost vaccinată la data de 21 ianuarie cu doza de rapel și a decedat la 28 ianuarie. 

Menționăm că nu au existat reacții adverse nici după prima doză de vaccin, nici după rapel.

Cauzele decesului vor fi stabilite de către Institutul de Medicină Legală. Pentru corecta informare a opiniei publice vom reveni cu precizări în momentul în care vom avea rezultatele preliminare ale autopsiei”, se arată în comunicat. 

”Era sănătoasă! Nu avea nicio boală!”

Familia și apropiații familiei își pun acum întrebări despre cauza reală a morții femeii. 

Vecinul Luminiței, care susține că a văzut certificatul de deces al femeii, spune că pe acesta este precizat: moarte neconcludentă. 

”Nu avea nimic, vă spun eu! Era sănătoasă! Nu avea nicio boală!”, spune acesta. 

”Moarte neconcludentă”

La autopsie, medicii legiști nu au reușit să afle cauza morții, așa că așteaptă analizele de laborator. 

”Cauza morții este una neprecizată, medicii legiști nu au reușit să stabilească în urma necropsiei de ce a murit femeia în vârstă de 55 de ani. Așadar se iau în calcul mai multe variante în acest moment. Fie că este vorba despre un infarct pe care medicii legiști nu au reușit să îl descopere și ar putea fi văzut la analizele de laborator, fie că vorbim despre o intoxicație cu monoxid de carbon, pentru că pompierii au declarat că, atunci când au intrat, au simțit miros de monoxid de carbon, sau o intoxicație cu o substanță necunoscută”, a povestit Carmina Pricopie, senior-editor Antena3.

Aceste analize de laborator urmează să stabilească adevărata cauză a morții asistentei, inclusiv dacă aceasta avea o boală de care să nu fi știut. 

×
Subiecte în articol: asistenta vaccin
Parteneri
Eclipsă de soare pe 14 octombrie 2023, chiar de Sfânta Parascheva
x close