Antena 3 CNN Actualitate Asociația care luptă pentru copiii nevăzători. Terapia asistată de cai, o modalitate care dă rezultate vizibile rapide

Asociația care luptă pentru copiii nevăzători. Terapia asistată de cai, o modalitate care dă rezultate vizibile rapide

Copiii nevăzători sau cu diferite deficiențe de vedere duc o luptă grea pentru o viață normală, având și probleme de postură, ale mersului, ADHD sau psihoemoţionale.

Asociația care luptă pentru copiii nevăzători. Terapia asistată de cai, o modalitate care dă rezultate vizibile rapide
Sursa foto: Antena 3
de Diana Dragotescu    |    10 Sep 2020   •   14:30

Există însă soluţii, dar mult prea costisitoare pentru multe familii care încearcă să le asigure o viaţă mai bună acestor copii. Spre exemplu, terapia asistată de cai are rezultate vizibile rapide atât fizice, cât și emoționale, de creștere a încrederii în sine. 

O asociație din București încearcă să strângă fondurile necesare pentru a le asigura micuților ședințele de terapie. Mai mult, își propune să ofere bastoane albe tuturor elevilor nevăzători pentru a reuși să își câștige astfel independența.

Miruna Băginean, psiholog şi preşedinta Academiei pentru Copii şi Tineri ACT, a vorbit la „Eroul Zilei” despre lupta pe care o duce pentru copiii nevăzători. 

„Asociația noastră urmărește susținerea educației și voluntariatului pentru copii și tineri în general. Avem o atenție deosebită pentru tinerii cu dizabilități și în special cu probleme de  vedere și nevăzători. Și eu am o deficiență de vedere și m-a preocupat subiectul acesta în mod deosebit. Încercăm să prevenim abandonul școlar și șomajul în rândul tinerilor”, a povestit Miruna.

 Terapia asistată de cai, extrem de benefică pentru copiii nevăzători 

„Noi am încercat să susținem copiii nevăzători prin aceste ședințe de terapie care îi ajută nu doar fizic, prin corectarea posturii și a capului, ci și emoțional. Se citește fericirea pe chipurile lor imediat cum se urcă pe cal, este o relație extrem de apropiată între copil și cal. La început le este frică și treptat își dau seama că pot face foarte multe.

Față de aceste ședinețe plătite există și partea de organizare, îi ducem de la școală la centrul de terapie. Am avut voluntari care au avut grijă de copii, a fost o muncă de echipă. Noi încercăm să le oferim și bastoanele, să facem și partea de consiliere și cursuri. Trebuie să facă practică în fiecare zi. Facem și consiliere cu părinții, să îi învățăm să îi ghideze pe cei mici prin voce”, a explicat Miruna Băginean la Antena 3. 

Asociația care luptă pentru copiii nevăzători

×
Subiecte în articol: nevazatori Eroul Zilei
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close