Antena 3 CNN Actualitate Asociaţia Magistraţilor nu este de acord cu încătuşarea judecătorului Costiniu

Asociaţia Magistraţilor nu este de acord cu încătuşarea judecătorului Costiniu

Asociaţia Magistraţilor nu este de acord cu încătuşarea judecătorului Costiniu
Sursa foto: magistrati
10 Apr 2010   •   18:39

Asociaţia Magistraţilor protestează faţă de modul în care a fost tratat judecătorul Florin Costiniu. Punerea în cătuşe a magistratului este considerată o conduită abuzivă şi o încercare de intimidare şi discreditare a puterii judecătoreşti. Florin Costiniu a fost arestat, vineri seară, împreună cu oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis după o judecată maraton, de 16 ore, că cei trei inculpaţi în dosarul Cătălin Voicu trebuie să fie cercetaţi după gratii.

Asociaţia Magistraţilor din România susţine că prin punerea lui Florin Costiniu în cătuşe urmăreşte discreditarea puterii judecătoreşti.

"Asociaţia Magistraţilor din România protestează asupra tratamentului degradant la care este supus magistratul Florin Costiniu, prin imobilizarea sa cu cătuşe, contrar dispoziţiilor din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, în condiţiile în care acesta s-a supus decent tuturor chemărilor organelor de ordine", se arată în comunicatul AMR.

Avocata Paula Iacob condamnă şi ea tratamentul la care a fost supus judecătorul Florin Costiniu.

După 16 ore de audieri, Curtea Supremă a emis vineri seara mandate de arestare pentru 29 de zile pentru judecătorul Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Marius Locic şi Costel Căşuneanu.

Primul care a ajuns după gratii în acest caz este senatorul Cătălin Voicu. El a fost arestat, în 30 martie, sub acuzaţiile de trafic de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals intelectual.

Antena 3




×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close