Asociația pentru Securitatea la Incendiu a Construcțiilor, despre tragedia de la Matei Balș: Aceste clădiri reprezintă un risc major asupra fiecărui cadru medical sau pacient

de Mia Lungu    |    31 Ian 2021   •   13:30
Asociația pentru Securitatea la Incendiu a Construcțiilor, despre tragedia de la Matei Balș: Aceste clădiri reprezintă un risc major asupra fiecărui cadru medical sau pacient Hepta

"Asociația pentru Securitatea la Incendiu a Construcțiilor își exprimă regretul pentru evenimentele întâmplate la institutul Matei Balș din București și unde pacienți români au sfârșit dramatic într-un incendiu." se arată într-un comunicat transmis duminică.

"Situația clădirilor de sănătate din România este una deplorabilă, sub 1% dintre acestea îndeplinind condițiile specifice securității la incendiu. Aceste clădiri nu sunt sigure și reprezintă un risc major asupra fiecărui cadru medical sau pacient român." au precizat reprezentanții asociației.

ASIC: În peste 70% din cazuri reabilitarea spitalelor vechi este imposibilă

"Reabilitarea clădirilor este una dificilă și în multe cazuri imposibilă deoarece nu pot fi conformate pentru funcțiunea de spital după normele moderne de siguranță. Spre exemplu sunt necesare coridoare de minim 220cm și scări cu lățimea de minim 260cm. Ori în peste 70% din cazuri această condiție nu se mai poate îndeplini.

Tocmai de aceea considerăm că un program amplu național pentru construcția de noi spitale la nivel județean reprezintă cea mai bună, sigură și ieftină opțiune și care permite continuarea activității până la finalizarea noilor clădiri.

Practica reconstruirii unităților sanitare este una mondială, durata lor de viață fiind depășită cu mult la acest moment în cazul majorității clădirilor.
România dispune de specialiști care să asigure proiectarea și executarea unor astfel de clădiri, însă guvernul trebuie să își asume un program național pe termen scurt așa cum s-a întâmplat și în cazul construirii sălilor de sport.

Varianta realizării de spitale județene tip este cea mai rapidă deoarece ar permite un ritm alert și o standardizare a clădirilor."

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close