Antena 3 CNN Actualitate Asociațiile de Proprietari pot impune o taxă pe animalele de companie | Ce obligaţii au proprietarii de câini şi pisici

Asociațiile de Proprietari pot impune o taxă pe animalele de companie | Ce obligaţii au proprietarii de câini şi pisici

Asociațiile de proprietari pot impune celor care dețin în casa animale de companie plata unei taxe. Mai mult, dacă vecinii nu sunt înștiințați se pot demara acțiuni în instanţă. Iată ce trebuie făcut.

Asociațiile de Proprietari pot impune o taxă pe animalele de companie | Ce obligaţii au proprietarii de câini şi pisici
Sursa foto: Pixabay
de Claudia Popovici    |    15 Feb 2023   •   23:40

Totul a pornit de la o decizie a Curții de Apel Timișoara, acolo unde o femeie a cerut anularea unei hotărârii de Consiliu Local.

Mai exact, documentul prevede ca proprietarul unui animal de companie să obțină de la Asociaţia de Proprietari un acord scris şi stampilat, adoptat cu majoritatea voturilor vecinilor săi, respectiv acordul expres al proprietarilor din apartamentele limitrofe.

Astfel, Consiliile Locale pe lângă persoanele trecute la întreținere pot în continuare decide ce se întâmplă cu animalele de companie ținute în bloc, în special câinii și pisicile, notează bistriteanul.ro.

Situația poate fi impusă de Consiliile Locale ale orașelor și comunelor. Momentan nu există legislație specifică în acest sens, iar în diferite orașe, legea poate fi aplicată diferit sau deloc.

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close