Antena 3 CNN Actualitate ASPA: Câinii fără stăpân nu au fost eutanasiaţi, măsura va fi aplicată doar în ultimă instanţă

ASPA: Câinii fără stăpân nu au fost eutanasiaţi, măsura va fi aplicată doar în ultimă instanţă

ASPA: Câinii fără stăpân nu au fost eutanasiaţi, măsura va fi aplicată doar în ultimă instanţă
Sursa foto: Foto: javalemcgeeonajetski.wordpress.com
de S.T.    |    20 Ian 2014   •   17:45

Câinii fără stăpân aflaţi în adăposturile municipalităţii bucureştene nu au fost eutanasiaţi, paşii pentru reducerea numărului de câini de pe străzi fiind capturarea, sterilizarea, adopţia şi, doar în ultimă instanţă, eutanasierea, au declarat, luni, pentru Mediafax, oficiali din ASPA.

"Potrivit Planul de gestionare a câinilor fără deţinător, paşii pentru reducerea numărului de câini de pe străzi sunt capturare, sterilizare, adopţie şi, doar în ultimă instanţă, eutanasierea. Până acum, ASPA nu a aplicat măsura eutanasierii câinilor fără stăpân pentru animalele din adăposturile municipalităţii", au spus reprezentanţii Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA).

În prezent, municipalitatea dispune de 800 de locuri pentru câinii fără stăpân: 200 la adăpostul din strada Theodor Pallady şi alte 600 la Mihăileşti.

Normele metodologice de aplicare a Legii 258/2013 sunt în vigoare din 23 decembrie 2013 şi permit autorităţilor locale să eutanasieze câinii aflaţi în adăposturi.

×
Subiecte în articol: caini fara stapan caini maidanezi
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close