Antena 3 CNN Actualitate Aspiratorul regal de la Peleş are 110 ani şi este mai modern decât multe dintre actualele modele

Aspiratorul regal de la Peleş are 110 ani şi este mai modern decât multe dintre actualele modele

Aspiratorul regal de la Peleş are 110 ani şi este mai modern decât multe dintre actualele modele
Sursa foto: Foto: bestholidaydestinations.net
20 Oct 2011   •   20:33

Nu face zgomot, nu ocupă spaţiu în cameră şi absoarbe tot praful. Aspiratorul-minune, căci despre aspirator e vorba, nu este o invenţie nouă, dar e mai modern decât multe dintre ofertele prezentului. Are 110 ani şi a fost repus în funcţiune la Castelul Peleş.

Castelul Peleş a fost încă de la începuturi un proiect avangardist. A fost primul castel electrificat din Europa şi, la momentul construcţiei sale, a folosit cele mai noi tehnologii. În 1901, a fost instalat şi sistemul centralizat de aspirare a prafului. Astăzi, cu motoare noi, aspiratorul minune a pornit iar.

Pompele de aer care alimentează acest sistem se află în subsolul clădirii, aşa încât zgomotul nu este o problemă. Printr-o reţea de conducte îngropată în pereţi, motoarele comunică cu fiecare încăpere. Iar pentru curăţenie nu e nevoie decât de un furtun, legat la priza specială din zid, şi de o perie.

Motoarele vechi şi-au îndeplinit misiunea şi sunt acum doar piesă de muzeu. Dar sistemul, deşi are peste 100 de ani, funcţionează perfect.

Şi acum, la 100 de ani, sistemul centralizat de aspirare a prafului poate fi o alternativă pentru oricine se gândeşte să îşi construiască o casă.

 
Get Adobe Flash player

×

SINTEZA ZILEI | Luni-Joi, 21:00

Dana Budeanu, furioasă pe ministrul Sănătăţii pentru dezastrul din spitale: "Asta este furtul calificat pe sufletele și pe viața noastră"

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close