Aspiratorul regal de la Peleş are 110 ani şi este mai modern decât multe dintre actualele modele

de Antena3.ro    |    20 Oct 2011   •   20:33
Aspiratorul regal de la Peleş are 110 ani şi este mai modern decât multe dintre actualele modele Foto: bestholidaydestinations.net

Nu face zgomot, nu ocupă spaţiu în cameră şi absoarbe tot praful. Aspiratorul-minune, căci despre aspirator e vorba, nu este o invenţie nouă, dar e mai modern decât multe dintre ofertele prezentului. Are 110 ani şi a fost repus în funcţiune la Castelul Peleş.

Castelul Peleş a fost încă de la începuturi un proiect avangardist. A fost primul castel electrificat din Europa şi, la momentul construcţiei sale, a folosit cele mai noi tehnologii. În 1901, a fost instalat şi sistemul centralizat de aspirare a prafului. Astăzi, cu motoare noi, aspiratorul minune a pornit iar.

Pompele de aer care alimentează acest sistem se află în subsolul clădirii, aşa încât zgomotul nu este o problemă. Printr-o reţea de conducte îngropată în pereţi, motoarele comunică cu fiecare încăpere. Iar pentru curăţenie nu e nevoie decât de un furtun, legat la priza specială din zid, şi de o perie.

Motoarele vechi şi-au îndeplinit misiunea şi sunt acum doar piesă de muzeu. Dar sistemul, deşi are peste 100 de ani, funcţionează perfect.

Şi acum, la 100 de ani, sistemul centralizat de aspirare a prafului poate fi o alternativă pentru oricine se gândeşte să îşi construiască o casă.

 
Get Adobe Flash player

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close