Antena 3 CNN Actualitate Asta e meseria pentru care castigi 2.500 de euro, dar nimeni nu o vrea!

Asta e meseria pentru care castigi 2.500 de euro, dar nimeni nu o vrea!

Asta e meseria pentru care castigi 2.500 de euro, dar nimeni nu o vrea!
07 Oct 2017   •   10:15

Cine s-ar fi gandit ca in unele banale meserii se castiga niste salarii colosale. Din pacate, nu multi isi doresc sa lucreze intr-un astfel de mediu. Mai exact, se pare ca in România meseria de tractorist aduce un venit foarte mare intr-o familie. Locurile unde se mai țin cursuri de tractoriști sunt extrem de putine la noi in tara. La Ștefănești, lângă Capitală, zeci de tineri învață mecanică agricolă visând la salarii de 2.500 de euro pe lună. 

„Programul este zi lumină. Atâta timp cât îți permite vremea, poți să lucrezi non-stop. Perioadele de pauze când nu-ți permite timpul să faci lucrările la zi. În agricultură lucrările trebuie să le faci în perioada optimă. De la 6 dimineața și până seara la 10”, spune Cătălin Baicu, cursant la specializarea tractorist pentru Libertatea. Bărbatul deja lucrează într-o societate agricolă, o afacere de familie, care îngrijește o mie de hectare de pământ.

În timpul campaniilor agricole, toamna și primăvară, un tractorist cu experiență poate lua și 2.500 de euro pe lună. Iar în restul timpului, salariul este în jur de 1.000 de euro.

×
Subiecte în articol: meserie bani euro
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close