Antena 3 CNN Actualitate Asta se întâmplă în România NOASTRĂ. Un bebeluş a MURIT din cauza neglijenţei criminale a părinţilor. Autorităţile se spală de vină

Asta se întâmplă în România NOASTRĂ. Un bebeluş a MURIT din cauza neglijenţei criminale a părinţilor. Autorităţile se spală de vină

Asta se întâmplă în România NOASTRĂ. Un bebeluş a MURIT din cauza neglijenţei criminale a părinţilor. Autorităţile se spală de vină
de O.P.    |    11 Feb 2014   •   05:34

Două cazuri cutremurătoare în care sunt împlicaţi bebeluşi scot la iveală neglijenţa criminală a părinţilor, dar şi ignoranţa autorităţilor care ar fi trebuit să-i protejeze.

La Brăila, un copil de un an a murit în chinuri, de foame şi frig. Părinţii l-au lăsat în grajdul care le ţinea loc de casă, iar seara când s-au întors, l-au găsit mort.

La un an, băieţelul cântărea doar 4 kilograme, cam cât un bebeluş de patru săptamani. Şi nu este singurul caz.
O fetiţă de 4 luni din Piteşti a ajuns în stare gravă la spital după ce a trăit în frig într-o baracă. Copilul era subnutrit şi plin de bube.

Incredibil este şi faptul că fetiţa a mai fost dusă la spital în aceeaşi stare şi în decembrie, dar ancheta autorităţilor a tărăgănat, iar fetiţa a ajuns într-o stare şi mai gravă.

A fost găsit mort, iar medicii spun că băiatul a murit de frig şi de foame. La un an, cântărea doar 4 kilograme.

Abia după ce băiatul a murit, cei patru fraţi au fost luaţi de Protecţia Copilului şi duşi la un centru de plasament.

Iar mama lor e din nou însărcinată, în 7 luni.

La fel de ignorante au fost autorităţile şi în privinţa unei fetiţe de 4 luni din Piteşti. Deşi ştia că nu e bine îngrijită în familie, primăria nu a făcut nimic pe motiv că părinţii nu vor s-o dea în plasament. Copilul a fost adus, din nou, la spital, înfometat şi aproape îngheţat de frig. 

În decembrie, când avea doar o lună, mama ei a adus-o la medic, spunând că a suferit o intoxicaţie. Doctorii şi-au dat seama că bebeluşul era, de fapt, neîngrijit şi că petele de pe corpul fetiţei apăruseră din cauza igienei precare şi nu a unei infecţii alimentare.
Autorităţile se spală însă pe mâini de orice răspundere.

După ce tatăl şi-a dat acordul ca fetiţa să fie dată în grija statului, aceasta a fost preluată de autorităţi. Şi cei doi fraţi pe care-i are sunt tot în centre de plasament.

×
Subiecte în articol: decese
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close