Antena 3 Actualitate Asta se va întâmpla pe teritoriul ţării în următoarele două săptămâni. Românii se aşteptau la altceva

Asta se va întâmpla pe teritoriul ţării în următoarele două săptămâni. Românii se aşteptau la altceva

de O.P.    |    26 Feb 2013   •   06:21
Asta se va întâmpla pe teritoriul ţării în următoarele două săptămâni. Românii se aşteptau la altceva

Meteorologii prognozează în această săptămână o vreme relativ caldă, cu temperaturi maxime ce vor ajunge chiar şi la 10 grade Celsius. După data de 1 martie, valorile diurne vor scădea uşor, până la medii de 2-4 grade Celsius, în timp ce pe timpul nopţilor termometrele vor rămâne sub zero grade, potrivit prognozei ANM.

Vezi cum va fi vremea la tine în oraş, pe www.meteoplus.ro

În Banat vremea va fi caldă în primele zile ale intervalului, deşi temperaturile maxime vor scădea în perioada 26 februarie-1 martie până la valori medii în jur de 8 grade Celsius. În intervalul 2-5 martie, valorile diurne vor continua să scadă uşor până la medii de 4-6 grade Celsius, apoi vor creşte la valori de 7-8 grade Celsius. Temperaturile minime vor fi în scădere treptată de la valori medii de 4-5 grade, la începutul intervalului, până în jur de -4 grade Celsius, în perioada 5-6 martie. Apoi, valorile nocturne vor creşte la valori medii de -2 grade. În intervalul 25-27 februarie va ploua moderat cantitativ, iar ulterior, trecător, vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie.

În Crişana, vremea se anunţă caldă până în data de 1 martie, cu temperaturi maxime ce vor fi cuprinse, în medie, între 8 şi 12 grade Celsius. În perioada 2-6 martie, vremea se va răci, astfel că maximele termice vor ajunge la medii de 2-4 grade, după care, până la sfârşitul intervalului, vor creşte uşor. Temperaturile minime vor fi în scădere treptată de la valori medii în jur de 4 grade, la începutul intervalului, până la valori de -6 grade Celsius, în perioada 5-6 martie. Ulterior, valorile nocturne vor creşte uşor la valori medii de -2 grade Celsius. În primele zile ale perioadei de prognoză, va ploua în general slab cantitativ, apoi trecător vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie.

În Transilvania, vremea va fi relativ caldă până în data de 1 martie, cu temperaturi maxime ce vor fi cuprinse, în medie, între 6 şi 10 grade Celsius. În perioada 2-6 martie, vremea se va răci uşor, astfel că maximele termice vor ajunge la medii în jur de 2 grade Celsius, după care, până la sfârşitul intervalului, vor creşte treptat. Temperaturile nocturne vor fi în scădere de la valori medii de 2 grade, la începutul intervalului, până la valori medii de -8 grade Celsius în perioada 5-7 martie, după care se vor menţine constante la valori de -6 grade Celsius. Precipitaţii slabe cantitativ, predominant sub formă de ploaie, sunt prognozate în primele zile ale intervalului. Începând cu 28 februarie, până la sfârşitul intervalului, trecător vor fi precipitaţii slabe, mixte.

În Maramureş, până în data de 1 martie, vremea va fi caldă, cu maxime termice cuprinse, în medie, între 6 şi 11 grade Celsius. În perioada 2-6 martie, vremea se va răci uşor, astfel încât maximele termice vor ajunge la medii cuprinse între 2 şi 4 grade Celsius. Ulterior, până la sfârşitul intervalului, valorile din termometre se vor menţine constante în jur de 5 grade Celsius. Minimele termice vor scădea uşor şi treptat de la valori medii de 2-3 grade, la începutul intervalului, până la valori medii de -6 grade Celsius, în perioada 5-7 martie. Până la sfârşitul intervalului se vor înregistra valori nocturne în medie de -4 grade Celsius. Trecător, sunt anunţate precipitaţii slabe, sub formă de ploaie, în intervalul 25-27 martie, şi mixte între 1 şi 10 martie.

În Moldova, în prima săptămână din perioada analizată, temperaturile maxime se vor situa, în medie, în jur de 4 grade Celsius, cu excepţia zilei de 1 martie, când acestea vor atinge 8 grade Celsius. În a doua săptămână, valorile termice diurne vor scădea uşor şi se vor situa la medii de 2-4 grade Celsius. În primele nopţi, temperaturile vor fi în medie în jur de 1 grad, după care valorile nocturne vor fi negative, în medie, în jur de -4 grade Celsius, mai puţin în intervalul 5-7 martie când se vor situa în jurul a -6 grade Celsius. Meteorologii estimează precipitaţii slabe, mixte, în primele trei zile ale intervalului, dar trecător şi în perioada 2-9 martie.

În Dobrogea, valorile termice diurne vor fi, în general, constante şi se vor situa în medie în jur de 6 grade Celsius, exceptând intervalele 27-28 februarie şi 5-6 martie, când vor coborî spre 4 grade Celsius, dar şi 1-2 martie când vor creşte la medii de 8 grade Celsius. Temperaturile minime vor fi, în medie, în jur de 4 grade în primele nopţi şi vor apropiate de pragul de îngheţ în perioada 28 februarie-4 martie. Apoi, valorile nocturne vor fi uşor negative. La începutul intervalului va ploua, moderat cantitativ în data de 27 februarie, iar după 2 martie, doar trecător vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie.

În Muntenia, vremea va fi relativ caldă în primele două zile când se vor înregistra valori medii diurne în jur de 8 grade, dar se va răci în data de 27 februarie până la valori medii de 4 grade Celsius. După acea perioadă, temperaturile maxime vor creşte din nou la valori medii de 8-10 grade între 1 şi 2 martie. În intervalul 3-10 martie, valorile diurne se vor situa în medie în jur de 6 grade Celsius. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în medie, între 2 şi 3 grade în primele nopţi, apoi vor fi uşor negative până la sfârşitul intervalului şi vor scădea până spre -4 grade Celsius între 5 şi 7 martie. În intervalul 25-27 februarie va ploua moderat cantitativ, apoi trecător vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie.

În Oltenia, vremea va fi relativ caldă în primele două zile, când se vor înregistra valori medii diurne de 7-8 grade, dar se va răci în data de 27 februarie, până la valori medii de 4 grade Celsius. Apoi, temperaturile maxime vor creşte din nou la valori medii de 8-10 grade Celsius între 1 şi 2 martie. În intervalul 3-10 martie, valorile diurne se vor situa în medie în jur de 6 grade Celsius. Temperaturile minime vor fi cuprinse în medie între 3 şi 4 grade Celsius în primele nopţi, apoi vor fi uşor negative până la sfârşitul intervalului şi vor scădea, în medie, până în jur de -4 grade Celsius între 5 şi 7 martie. În perioada 25-27 februarie va ploua, local important cantitativ, iar din 2 martie doar trecător vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie.Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close