Antena 3 CNN Actualitate Astărăstoae: Medicul, un personaj extenuat, obligat să improvizeze şi să suporte agresiunile politicienilor

Astărăstoae: Medicul, un personaj extenuat, obligat să improvizeze şi să suporte agresiunile politicienilor

Astărăstoae: Medicul, un personaj extenuat, obligat să improvizeze şi să suporte agresiunile politicienilor
Sursa foto: Foto: Intact Images
30 Oct 2011   •   23:35

Medicul din România este un personaj obosit, extenuat, obligat să improvizeze şi să suporte agresiunile politicienilor, decidenţilor şi mass-media, a spus preşedintele CMR, Vasile Astărăstoae, cu ocazia bilanţului celor patru ani de mandat., informează Mediafax.
   
Vasile Astărăstoae a precizat că un medic în România are parte de muncă epuizantă, venituri mici, prezumţia de vinovăţie, nerealizare profesională, singurul lucru obţinut în ultimii ani fiind paşaportul de a emigra dintr-o ţară în care nu sunt respectaţi de cei care au pârghiile puterii.
   
"Ceea ce au obţinut medicii este acest paşaport de a emigra dintr-o ţară în care nu sunt respectaţi de cei care au pârghiile puterii, indiferent de culoarea lor politică, în alte ţări în care pot lucra fără să fie ameninţaţi tot timpul cu privire la autonomia lor profesională, indepenenţa în realizarea actului medical. Concluzia este că medicul este un personaj obosit, extenuat, obligat să improvizeze şi să suporte agresiunile politicienilor, decidenţilor, mass-media", arată profesorul Vasile Astărăstoae într-un document în care prezintă bilanţul celor patru ani de mandat la conducerea Colegiului Medicilor din România (CMR).
   
El a adăugat că, în prezent, Colegiul Medicilor din România a devenit o voce care se aude, dar care nu este mereu ascultată, care deranjează, şi atunci se încearcă să i se pună pumnul în gură.
   
"Noi toţi trebuie să avem ideal, să credem în vise. Pentru a ajunge la acel ideal, trebuie să îţi asumi responsabilităţi, trebuie să accepţi să ţi se arunce lături în cap, trebuie să fii linşat, dar nu trebuie să îţi abandonezi visul. Vă propun ca împreună să construim un vis, să redăm demnitatea, autonomia şi libertatea profesiei medicale", a spus Vasile Astărăstoae.
   
Potrivit profesorului Astărăstoae, în ultimii patru ani Colegiul Medicilor a avut de dus "bătălii" pentru a apăra imaginea şi drepturile medicilor, a luat poziţie împotriva atacurilor "inacceptabile, inadmisibile, grobiene şi incompetente la care au fost supuşi medicii".

×
Parteneri
Schimbări majore la facturile de curent! Noi informații utile pentru clienți
x close