Antena 3 CNN Actualitate Astăzi se împlinesc 111 ani de la nașterea lui Arsenie Boca

Astăzi se împlinesc 111 ani de la nașterea lui Arsenie Boca

De ziua părintelui Arsenie Boca, când se împlinesc 111 ani de la nașterea sa, puțini pelerini au venit la Mânăstirea Prislop.

Astăzi se împlinesc 111 ani de la nașterea lui Arsenie Boca
de Marius Alexoiu    |    29 Sep 2021   •   15:51

Drumul catre mormântul părinelui Ardelului și aleile mânăstirii au fost străbătute doar de câteva sute de oameni.

Totuși, cei care au ajuns aici știau că este o zi importantă. Și în localitatea hunedoreană unde s-a născut Arsenie Boca, din Vața de Jos s-a oficiat o slujbă religioasă.

Mânastirea Prislop de lânga Hațeg, locul unde este înmormantat părintele Arsenie Boca, a fost puțin căutată în acest an de pelerini chiar în ziua lui de naștere.

Se împlinesc 111 ani de când s-a născut cel numit Sfântul Ardealului. Au venit oameni din toate colțurile țării, dar nu au mai fost mii de credincioși, că în anii trecuți.

Unii spun că e și din cauza pandemiei. Totuși, cei care au venit știau care e importanța zilei de astăzi.

Părintele s-a nascut în anul 1910 in comuna Vața, satul Căzănești. A fost botezat Zian Boca. După școală și studiile teologice a slujit in mai multe locuri, mănăstirile de la Prislop, Sâmbăta de Sus și Sinaia, dar si la biserica Drăgănești de lângă București.

El a ținut să fie înmormântat la mănăstirea Prislop. Oamenii care au venit să se roage la mormântul părintelui își doresc mai multă liniște în țară.

Pelerinii care au ales să aducă flori și să se reculeagă la mormântul părintelui de la Prislop spun că așteptă canonizarea lui Arsenie Boca.

Sfântul Sindod al bisericii ortodoxe analizează de mai mult timp dacă trebuie făcut acest lucru, iar părintele Arsenie Boca va fi trecut în rândul sfintilor, deși multă lume îl consideră un sfânt.

×
Subiecte în articol: Arsenie Boca Mănăstirea Prislop
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close