Antena 3 CNN Actualitate Astăzi sunt anunţate 50 de grade Celsius la soare. "Este cea mai călduroasă zi din an". Vezi din INFOGRAFIC cum să te aperi de caniculă

Astăzi sunt anunţate 50 de grade Celsius la soare. "Este cea mai călduroasă zi din an". Vezi din INFOGRAFIC cum să te aperi de caniculă

Astăzi sunt anunţate 50 de grade Celsius la soare. "Este cea mai călduroasă zi din an". Vezi din INFOGRAFIC cum să te aperi de caniculă
de O.P.    |    29 Iul 2013   •   05:25

 Pregătiţi umbrelele de soare şi sticlele de apă rece! Astăzi va fi cea mai călduroasă zi din an, de până acum. E cod galben de caniculă în jumătate de ţară şi portocaliu în mai multe judeţe si in Capitala. Vor fi peste 40 de grade, la umbră. 

Şi până la 50, la soare. Singura scăpare rămân parcurile acvatice, unde şi-au petrecut weekendul majoritatea celor care nu au plecat la munte sau la mare.



Parcul acvatic este unul dintre locurile ideale în care poţi petrece o zi toridă de vară.

Canicula este mult mai uşor de suportat în bătaia brizei, pe marginea piscinei cu valuri sau la ştrand.



Zilele următoare vor fi însă şi mai fierbinţi. În şase judeţe, codul galben a devenit portocaliu. Şi chiar dacă termometrele vor arăta 40 de grade, în unele locuri, vom resimţi temperaturi de cel puţin 50 de grade, din cauza umezelii din aer.

La fel va fi şi marţi, în doar trei judeţe. Totul însă spre bucuria comercianţilor care vând în această perioadă de patru ori mai multe răcoritoare. 

Pe căldură, cantitatea de apă minerală vândută se dublează. Se vând şi sucurile, cu până la 70% mai multe decât de obicei. Dar berea pare să fie cea care-i răcoreşte pe români, pentru că se cumpără de patru ori mai multă.

Nici în Europa nu e mai bine. În opt state s-a anunţat chiar cod roşu de caniculă, iar ţări precum Germania se aşteaptă să atingă sau chiar să depăşească maximele istorice.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close