Antena 3 CNN Actualitate Alertă în zi de 13! Un asteroid masiv se intersectează cu orbita Pământului în mai puțin de două săptămâni

Alertă în zi de 13! Un asteroid masiv se intersectează cu orbita Pământului în mai puțin de două săptămâni

Un asteroid masiv, de două ori mai mare decât Big Ben, se intersectează cu orbita Pământului pe 13 septembrie la 3:50, ora României. Iată la ce trebuie să ne aşteptăm!

Alertă în zi de 13! Un asteroid masiv se intersectează cu orbita Pământului în mai puțin de două săptămâni
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Dima    |    05 Sep 2022   •   15:51

Un asteroid uriaș, de două ori mai mare decât Big Ben-ul va intra pe orbita Pământului pe 13 septembrie, la ora 3:50, potrivit Daily Star, citat de Cancan. Piatra spațială gigantică numită „2008 RW”, se apropie de Pământ doar o dată la trei sau patru ani.

Experții afirmă că de această dată, corpul va trece foarte aproape și se va intersecta cu orbita noastră. Viteza la care experții se așteaptă să o traverseze va depăși 10 kilometri pe secundă.

Ce spun experții despre asteroidul uriaş

Specialiștii în domeniu au estimat că roca masivă se va deplasa la aproximativ 6,7 milioane de kilometri de Pământ, ceea ce este suficient de aproape pentru a fi atrasă de atracția gravitațională a Pământului.

„Acest obiect din apropierea Pământului aparține grupului Apollo. El face o orbită în jurul Soarelui în 1023 de zile. În acest timp, asteroidul se îndepărtează de Soare la o distanță maximă de 456 de milioane de kilometri și se apropie de acesta la o distanță minimă de 139 de milioane de kilometri.

Distanța asteroidului 2008 RW față de Pământ este în prezent de 51,63 milioane de kilometri, echivalentul a 0,35 unități astronomice. Lumina are nevoie de două minute și 52 de secunde pentru a călători de la asteroidul 2008 RW și a ajunge până la noi”, au comunicat experții de la The Sky.

Ultimul asteroid masiv, de mărimea unei case mici, a traversat Rusia în anul 2013. Din fericire nu s-a lovit de pământ, ci s-a dezintegrat la doar 20 de kilometri deasupra solului.

×
Subiecte în articol: asteroid
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close