Antena 3 CNN Actualitate Un asteroid uriaș, potențial periculos, se apropie de Pământ. Are o dimensiune de două ori mai mare decât Burj Khalifa

Un asteroid uriaș, potențial periculos, se apropie de Pământ. Are o dimensiune de două ori mai mare decât Burj Khalifa

Un asteroid cu o dimensiune uriașă va trece pe lângă Pământ săptămâna aceasta. NASA a clasificat asteroidul ca ”potențial periculos”.

Un asteroid uriaș, potențial periculos, se apropie de Pământ. Are o dimensiune de două ori mai mare decât Burj Khalifa
Sursa foto: Pixabay.com
de Laura Dinu    |    24 Mai 2022   •   08:59

Burj Khalifa este cea mai înaltă clădire din lume încă de când a fost construită, în anul 2004. Însă clădirea enormă din Dubai pălește în comparație cu un asteroid care urmează să treacă pe lângă Pământ în această săptămână. 

Asteroidul, numit 7335 (1989 JA) măsoară un diametru uriaș de 1,8 km și va trece pe lângă planeta noastră vineri. 

În timp ce NASA a clasificat asteroidul drept „potențial periculos”, este extrem de puțin probabil să reprezinte o amenințare pentru planeta noastră, trecând la o distanță de aproximativ 4 milioane de kilometri. Mai exact, de aproape 10 ori distanța medie între Pământ și Lună.   

Asteroidul se va apropia de Pământ, vineri, la 14:26, potrivit NASA. În acel moment, asteroidul se va afla la 0,026 de unități astronomice (2,5 milioane de mile) de Pământ și va călători cu o viteză uluitoare de aproximativ 29.348 mile/oră. Este de aproximativ 14,5 ori mai rapid decât un glonț! 

Potrivit NASA, acest asteroid este cea mai mare rocă spațială care va trece pe lângă Pământ în acest an.  

Deși șansele ca acest asteroid să lovească Pământul sunt extrem de scăzute, NASA nu a eliminat șansele unei coliziuni cu un asteroid în viitorul apropiat, scrie DailyMail.

×
Subiecte în articol: asteroid
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close