Antena 3 CNN Actualitate Un asteroid uriaș va trece foarte aproape de Pământ. Este considerat periculos de NASA

Un asteroid uriaș va trece foarte aproape de Pământ. Este considerat periculos de NASA

Un asteroid cu o lăţime de peste 1.000 de metri zboară prin spațiu spre Pământ. Asteroidul are o înălțime de aproximativ 2,5 ori mai mare decât Empire State Building din New York. Acesta va trece foarte aproape de Pământ pe 18 ianuarie 2022.

Un asteroid uriaș va trece foarte aproape de Pământ. Este considerat periculos de NASA
Sursa foto: Pixabay.com
de Laura Dinu    |    11 Ian 2022   •   14:49

Un asteroid uriaș cu o lățime de peste 1000 de metri zboară prin spațiu spre Pământ. Acesta va trece pe lângă Pământ pe 18 ianuarie 2022. Astronomii l-au numit Asteroidul 7498 (1994 PC1).

Asteroidul are o înălțime de aproximativ 2,5 ori mai mare decât Empire State Building din New York. NASA îl consideră un asteroid potențial periculos din cauza dimensiunilor sale și a apropierii pe care o are de planetă, conform BGR.

Deși este masiv, asteroidul 7498 (1994 PC1) nu este o amenințare în acest moment. Asta înseamnă că nu ar trebui să ne facem griji că traiectoria sa se va schimba și îl va aduce mai aproape de Pământ. De fapt, se așteaptă ca 7498 să treacă la o distanță de 1,2 milioane de mile de Pământ.

Şansele de a vedea acest asteroid uriaş cu ochiul liber sunt mici. Persoanele care vor sa îl vadă vor avea nevoie cel puțin de un telescop mic. De asemenea, vor trebui să aibă acel telescop îndreptat spre locul exact pe unde va trece asteroidul.

Acest asteroid uriaș a fost descoperit pentru prima dată de Robert McNaught în august 1994.

Astronomii au constatat că obiectul se deplasează cu aproximativ 43.754 mile pe oră în raport cu Pământul. Ei au putut apoi să folosească datele adunate de-a lungul anilor pentru a-i determina orbita exactă, scrie Mediafax

×
Subiecte în articol: asteroid
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close