Antena 3 CNN Actualitate AstraZeneca: Vaccinul nostru este eficient 100% împotriva formelor grave de COVID-19

AstraZeneca: Vaccinul nostru este eficient 100% împotriva formelor grave de COVID-19

Grupul farmaceutic AstraZeneca anunţă că a găsit ”formula câştigătoare” a vaccinului său împotriva COVID19, dezvoltat în colaborare cu Universitatea Oxford.

AstraZeneca: Vaccinul nostru este eficient 100% împotriva formelor grave de COVID-19
de Gabriel Dano    |    27 Dec 2020   •   18:00

"Credem că am găsit formula câştigătoare şi felul în care să ajungem la o eficacitate care, prin două doze, să fie la fel de mare ca a celorlalte vaccinuri împotriva COVID-19",a fost anunțul directorului general Pascal Soriot. Vaccinul AstraZeneca asigură o ”protecţie de 100%” împotriva tuturor formelor grave de covid-19, a mai spus Pascal Soriot, potrivit News.ro.

În primele rezultate ale testelor clinice la scară mare, vaccinul era eficient într-o medie de 70%, faţă de o eficienţă de peste 90% a vaccinurilor Pfizer/BioNTech şi Moderna. În spatele acestei eficienţe medii se aflau diferenţe mari în două protocoale diferite.

Vaccinul era eficient în proporţie de 90% în cazul voluntarilor care au primit mai întâi o jumătate de doză şi un rapel de o doză întreagă, o lună mai târziu. Însă eficienţa era de numai 62% la alt grup, vaccinat cu două doze întregi. Laboratorul anunţa atunci că vaccinul său necesita ”un studiu suplimentar”.

Vaccinul AstraZeneca este foarte aşteptat din perspectiva prețului mai mic, dar și pentru faptul că nu necesită păstrarea la o temperatură atât de scăzută ca cel al Pfizer/BioNTech, de exemplu, de minus 70 de grade Celsius. Acest lucru înlesnește transportul și vaccinarea la scară mare.

×
Subiecte în articol: astrazeneca
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close