Antena 3 CNN Actualitate Atac terorist în Londra. Mai mulți oameni ar fi fost înjunghiați pe stradă

Atac terorist în Londra. Mai mulți oameni ar fi fost înjunghiați pe stradă

Poliţia britanică a împuşcat un bărbat în Streatham, în sudul Londrei, în ceea ce a calificat drept un incident de natură teroristă în care "se crede că mai mulţi oameni au fost înjunghiaţi", a anunţat duminică Poliţia Metropolitană, citată de Reuters.

Atac terorist în Londra. Mai mulți oameni ar fi fost înjunghiați pe stradă
Sursa foto: foto: Agepres
02 Feb 2020   •   18:40

"Un bărbat a fost împuşcat de ofiţeri înarmaţi în Streatham (sudul Londrei). În acest moment, se crede că mai multe persoane au fost înjunghiate. Circumstanţele sunt cercetate; incidentul a fost declarat de natură teroristă", a scris Poliţia Metropolitană pe pagina sa de Twitter.

"Vă rugăm să evitaţi zona cât timp serviciile de urgenţă se ocupă de incidentul din Streatham", a mai postat Poliţia Metropolitană.

Poliţia Metropolitană a anunţat că bărbatul împuşcat duminică de agenţi în cadrul unui incident de natură teroristă în sudul Londrei a murit, informează Reuters.

"Putem confirma că bărbatul împuşcat astăzi (duminică) de poliţie în jurul orei 14:00 în Streatham High Road (sudul Londrei) a fost declarat mort", a anunţat pe Twitter Poliţia Metropolitană.

Postul Sky News, care citează surse de securitate, a relatat că incidentul terorist a fost un atac de factură islamistă, potrivit Reuters.

Mai devreme, poliţia anunţase că a împuşcat un bărbat în Streatham, în ceea ce a calificat drept un incident de natură teroristă în care "se crede că mai mulţi oameni au fost înjunghiaţi".

Ulterior, forţele de ordine au indicat că în atacul cu cuţitul comis de bărbatul împuşcat au fost rănite două persoane. "Apreciem că sunt doi răniţi. Aşteptăm veşti în legătură cu starea lor de sănătate", a scris poliţia pe Twitter, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Potrivit BBC, mai mulţi martori la incident au scris pe social media că au auzit trei împuşcături duminică, în jurul orelor 14:00 GMT, şi că mai multe persoane primeau îngrijiri medicale. Serviciile de urgenţă, inclusiv paramedici, au fost trimise la faţa locului. "Ceva important se petrece în Streatham High Road. Poliţie înarmată şi străzi închise", a scris o persoană pe Twitter.

Un martor a declarat pentru Press Association că bărbatul avea asupra sa o macetă şi "nişte cutii din tablă de culoare argintie pe piept".

Ultimul incident de acest fel din Londra s-a produs în noiembrie, când agenţi de poliţie au împuşcat mortal un bărbat care purta o vestă explozivă falsă şi care înjunghiase mortal două persoane şi rănise alte trei înainte de a fi pus la pământ de trecători. Şi incidentul de anul trecut a fost calificat de autorităţi drept atac terorist.

Mai multe detalii, de la trimisul special Antena 3 la Londra, Sabina Iosub:

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Londra
Parteneri
Avertizare meteo ANM de ploi torenţiale de până la 50 l/mp şi furtuni
x close