Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Apărării, după atentatul de la Nisa: Trebuie să fim mai deciși în lupta cu teroriștii

Ministrul Apărării, după atentatul de la Nisa: Trebuie să fim mai deciși în lupta cu teroriștii

Ministrul Apărării, după atentatul de la Nisa: Trebuie să fim mai deciși în lupta cu teroriștii
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    15 Iul 2016   •   10:49

Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, condamnă atacul de la Nisa și susține că este nevoie de deplină solidaritate în lupta împotriva terorismului.

"Un gând pios pentru cei secerați ieri pe plaja din Nisa, profundă compasiune pentru familiile și toți cei dragi lor. Franței și francezilor, tăria de a trece peste un nou atac barbar, de data aceasta lovind și mai puternic în valorile profund umaniste pe care Franța le proiectează în lume cu fiecare 14 iulie. Ieri sărbătoream și la București Ziua Națională, sub generoasa egidă a 'Franței creative', astăzi ne trezim cu veștile cumplite ale unui nou carnagiu, în care au fost răniți și doi români.

Trebuie să fim mai deciși în lupta cu teroriștii. Nu putem avea niciun fel de înțelegere față de cei care au arătat încă o dată că nu au nicio limită și nu se dau în lături de la nicio atrocitate. Și francezii și noi toți cei care credem că umanitatea are șanse să se apere de abominabilul terorist și să dăinuiască suntem datori să strângem rândurile, să fim deplin solidari și deciși să ducem această luptă atâta timp cât va fi nevoie", a scris ministrul Apărării, Mihnea Motoc, vineri, pe pagina sa de Facebook.

El a precizat că i-a transmis omologului său francez un mesaj de condoleanțe și solidaritate.

Cel puţin 84 de oameni şi-au pierdut viaţa joi seara și peste 150 sunt răniți într-un atentat la Nisa, mare oraş din sudul Franţei, după ce un camion a lovit pe o distanţă de doi kilometri mulţimea adunată pentru focurile de artificii pe Promenade des Anglais, sit turistic foarte frecventat de pe malul Mediteranei.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close