Antena 3 CNN Actualitate Atentate la Paris. Cum a salvat un proprietar de cafenea clienţii de la moarte

Atentate la Paris. Cum a salvat un proprietar de cafenea clienţii de la moarte

Atentate la Paris. Cum a salvat un proprietar de cafenea clienţii de la moarte
17 Noi 2015   •   19:18

Nicolas Sfintescu e unul dintre eroii de la Paris. Proprietar al unei cafenele, barbatul si-a salvat mai multi clienti, scrie ziare.com citând BBC.

Localul pe care-l detine Sfintescu se afla chiar vizavi de restaurantul La Casa Nostra din Paris, unde un terorist a deschis focul, ucigand cel putin cinci persoane.

Cand a auzit impuscaturile, Nicolas a reactionat rapid pentru a-si proteja clientii. "Le-am spus 'acum treceti toti sub mese si in spatele barului", a povestit barbatul.

De vizavi se auzea sunetul infricosator al gloantelor. "Am stat vreo zece minute inainte sa ne ridicam in picioare, apoi cativa oameni au mers sa vada ce se intampla. Eu nu m-am dus, nu am vrut sa vad oameni morti", a relatat Sfintescu.

Cand unii barbati au vrut sa iasa, Sfintescu le-a cerut clientilor sai sa intre inapoi in local, pentru ca afara e periculos.

Barbatul a luat apoi decizia de a muta pe toata lumea in apartamentul lui, situat deasupra localului. Erau cam 20 de persoane, le-a dat mancare si cateva sticle de vin. La ora 4 dimineata, politistii le-au spus ca e sigur sa iasa din casa. Abia atunci si-au dat seama ce tragedie a avut loc la cativa pasi de ei: "Pe jos era sange si se vedeau gaurile lasate de gloante in ferestrele La Cosa Nostra", a spus Nicolas.

×
Subiecte în articol: Atentat terorist Paris
Parteneri
Meteorologii au anunțat cât va ține frigul în România!
x close