Antena 3 CNN Actualitate Atenție! COVID-19, folosit pentru o nouă metodă de înșelăciune în România! Cât de ușor poți fi păcălit

Atenție! COVID-19, folosit pentru o nouă metodă de înșelăciune în România! Cât de ușor poți fi păcălit

Polițiștii din Cluj anunță că a apărut „Metoda Accidentul” – varianta COVID. Scenariul este simplu: persoane necunoscute sună și le spun celor apelați că cineva din familia este depistat pozitiv și are nevoie urgentă de bani pentru tratament sau pentru trasfer medical.

Atenție! COVID-19, folosit pentru o nouă metodă de înșelăciune în România! Cât de ușor poți fi păcălit
Sursa foto: Pixabay.com
de Dan Gabor    |    28 Aug 2020   •   18:00

Poliția Cluj a transmis vineri că în doar două zile au fost sesizați de persoane din Gherla că au fost contactate telefonic de necunoscuți, care le-au solicitat sume de bani.

„În fapt, prin intermediul unor apeluri telefonice, persoanelor li se solicitau diferite sume de bani, în urma depistării positive cu virusul Covid-19 și internării în spital a membrilor de familie. În acest context, sub pretextul costului tratamentului medical, a achiziționării de aparatură medicală necesară vindecării sau a transportului către unitățile medicale, erau solicitate sume între 5.000 și 30.000 de lei”, anunță Poliția Cluj, potrivit Mediafax.

Oamenii legii fac cercetări pentru tentativă la infracțiunea de înșelăciune. Deocamdată, persoanele contactate nu au dat curs solicitărilor telefonice și fac apel către cei care ar putea fi sunați să le urmeze exemplul și să nu dea bani persoanelor necunoscute.

×
Subiecte în articol: metoda accidentul
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close