×
Antena 3 S.A. utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată pe www.antena3.ro. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.antena3.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.Antena3.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Atenţie de la cine cumpăraţi carne de porc: Furatul la cântar şi avizele sanitare, cele mai mari probleme

de Antena3.ro   •   21 Dec 2011   •   22:52
Atenţie de la cine cumpăraţi carne de porc: Furatul la cântar şi avizele sanitare, cele mai mari probleme 429
Foto: Intact Images
Mare atenţie la carnea de porc pe care o cumpăraţi zilele acestea din gospodăriile ţăranilor. Preţul, la jumătate faţă de cel din magazine, ascunde capcane. Carnea e aruncată pe jos, expusă în copaci şi nu are avizele sanitar-veterinare. Reporterii Antenei 1 au testat câteva mostre la un laborator. Iar furatul la cântar e cea mai mică problemă. Rezultatele arată că tot ce se vinde ca fiind foarte proaspăt e vechi şi plin de bacterii. 

La Călugăreni, în judeţul Giurgiu, oamenii au scos carnea de porc la vânzare pe stradă. Întinsă pe mese, agăţată prin copaci. Am cumpărat şi noi cu toată încrederea. Vânzătorul a garantat, doar. Iar preţul e de nerefuzat: nouă lei kilogramul, faţă de 14, în magazin.

Proaspătă, proaspătă. Dar, pentru orice eventualitate, am dus carnea la laborator. Prima surpriză. Am plătit opt kilograme, am cumpărat, de fapt, şase. A doua surpriză, porcul nu fusese tăiat dimineaţă. O spune chiar veterinarul localităţii.

Dacă de la nişte... cămătari de carne nu aveam pretenţii, veterinarul a reuşit să ne surprindă. Legea nu e pentru el. Ca orice gospodar, vinde zilele acestea carne de porc. Fără teste, fără aviz.

Un alt laborator, de data aceasta din Bucureşti, ne arată că peste bucăţile de carne proapătă pe care le-am cumpărat trecuseră de fapt câteva zile.

În faţa unor astfel de capcane nu vă bazaţi prea mult pe autorităţi. Nu are cine să vă apere. Vânzătorii de la marginea drumului nu sunt aproape niciodată controlaţi de autoritatea naţională sanitar veterinară. ANSVSA ştie de afacerile cu carne din sudul ţării, dar nu controlează curţile oamenilor fără angajaţii MAI şi ai ministerului Transporturilor.

 
Get Adobe Flash player


sati