Antena 3 CNN Actualitate Atenţie de unde cumpăraţi! Lapte cu urină, pe piaţă

Atenţie de unde cumpăraţi! Lapte cu urină, pe piaţă

Atenţie de unde cumpăraţi! Lapte cu urină, pe piaţă
Sursa foto: Foto: theifp.ca
de M.Z.    |    27 Mai 2013   •   20:50

Din dorinţa de a mânca tot mai natural, riscăm să ne îmbolnăvim. Preferăm să cumpărăm de la ţărani, crezând că mâncarea e sănătoasă, dar ei nu sunt atât de cinstiţi pe cât credem.

Specialiştii au descoperit că producătorii pun urină de vacă în lapte, pentru ca marfa să reziste mai mult la temperaturi ridicate. Mai grav e că nu putem recunoaşte la prima vedere laptele tratat, dar efectele asupra organismului sunt devastatoare. Conservantul este secretul ca laptele să nu se brânzească. 

 
"Mai ales într-un moment ca acesta, când căldura acidifică laptele şi acesta se încheagă, se strică, se pot adăuga substanţe alcalinizante aşa cum ar fi chiar urina de vacă", atrage atenţia prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, nutriţionist.

Grav este că nu ne putem da seama cu ochiul liber dacă laptele a fost sau nu tratat cu urină şi alţi conservaţi. Efectele se văd, însă, asupra organismului.
 
"Sigur că sunt extrem de periculoşi mai ales pentru copiii mici, dacă consumă un astfel de lapte în care s-au adăugat azotaţi. (...) până la intoxicaţii, până la lucruri care ne pot trimite la spital", atenţionează nutriţionistul Mencinicopschi.
 
În fiecare an, statul pierde aproximativ 450 de milioane de euro din vânzarea la negru a laptelui şi a produselor lactate.
 
"Problema este că, imediat după plecarea inspectorilor sanitar-veterianari şi pentru siguranţă alimentară, oamenii aceia revin", a spus preşedintele interimar al ANSVSA, Vladimir Mănăstireanu.
 
 

×
Subiecte în articol: lapte urina
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close