Antena 3 CNN Actualitate Atenţie la bancomatele false: Falsificator de carduri, prins de poliţiştii din Braşov

Atenţie la bancomatele false: Falsificator de carduri, prins de poliţiştii din Braşov

Atenţie la bancomatele false: Falsificator de carduri, prins de poliţiştii din Braşov
18 Ian 2011   •   20:22

Prins la golit de carduri. Aşa l-au surprins poliţiştii pe un tânăr din Dolj. Acţiona într-o zonă aglomerată din Braşov. Modul său de operare era unul dintre cele mai folosite de către falsificatorii de carduri. Foloseau dipozitive care stocau toate informaţiile de pe carduri. O cameră de supraveghere a băncii i-a surprins fiecare mişcare. Aşadar, atenţie la bancomatele false.

Ceea ce vedeţi în imaginile de mai jos se cheamă skimming. La nivel mondial este metoda numărul unu la golit de carduri. Poliţiştii şi bancherii au rămas stupefiaţi de dexteritatea tânărului. N-a avut nevoie mai mult de un minut să monteze întreg dispoztivul de spart carduri.

 


Deşi ziua nu a avut nicio problemă să monteze mini-camera video care înregistrează PIN-ul iar apoi să fixeze dispozitivul de copiere a informaţiilor de pe banda magnetică pe fanta de introducere a cardului. Degajat, tânărul îşi încheie misiunea cu propriul experiement. Tastează codul PIN, iar primul card e deja clonat.

“Ar fi primit acele echipamente de la o persoană necunoscută care i-a promis 200 de euro în schimbul montării dispozitivelor respective”, a declarat comisarul şef Liviu Naghi.

Se întâmpla pe 13 noiembrie, anul trecut. Ar fi fost o reuşită pentru infractori, dacă angajaţii băncii nu ar fi observat că fanta de introducere a cardului e forţată. Falsificatorul de carduri şi-a dat seama că cineva i-a dejucat planurile şi s-a întors la treabă. I-au venit însă de hac poliţiştii care doar asta aşteptau.

Tânărul de 26 de ani e acum cercetat în libertate, dar riscă să-şi petreacă următorii cinci ani după gratii, pentru falsificare de carduri.

×
Subiecte în articol: Dolj
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close