Antena 3 Actualitate Atenție la noua escrocherie de pe Facebook

Atenție la noua escrocherie de pe Facebook

17 Apr 2016   •   09:10
Atenție la noua escrocherie de pe Facebook
Sursa foto: foto: pixabay.com

Un nou malware loveste pe Facebook - acesta este deghizat sub forma unor clipuri. Link-urile daunatoare apar ca un video postat pe Facebook in care este taguit sau un mesaj trimis prin Facebook Messenger de catre un prieten, scrie yoda.ro.

Sunt folosite titlurile 'My first video', 'My video', 'Private video' sau o serie de caractere generate aleatoriu. Odata intrat pe link ti se spune ce plugin-uri ar trebui instalate pentru a vedea clipul. Daca acela este instalat, wall-ul de pe Facebook este inundat cu clipuri false in care sunt taguiti prietenii.

Malware-ul are alte functii insa, poate adauga prieteni, poate crea pagini de Facebook, poate distribui, edita sau ascunde postari sau sa dea unfollow - cei de la ESET spun insa ca aceste setari nu sunt inca active.

Momentan, acest malware tinteste doar utilizatorii de Chrome iar cei de la ESET au detectat amenitarea de peste 10.000 de ori in ultima saptamana, find afectati utilizatori din intreaga lume.

"Acest malware are potentialul de a deveni si pariculos in viitor" a spus analistul ESET, Lukas Stefanko.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close