Antena 3 CNN Actualitate Atenție la vacanțele în străinătate! Doar două țări suportă costurile infecției cu COVID-19

Atenție la vacanțele în străinătate! Doar două țări suportă costurile infecției cu COVID-19

Atenție la vacanțele în străinătate în această perioadă! Doar două state din Uniunea Europeană, Grecia și Cipru, suportă costurile cu izolarea și serviciile dacă se descoperă că v-ați îmbolnăvit de coronavirus în timpul concediului. Specialiștii spun că ar fi bine să aveți încheiată o asigurare de călătorie. 

Atenție la vacanțele în străinătate! Doar două țări suportă costurile infecției cu COVID-19
Sursa foto: Pixabay.com
de Diana Ionescu    |    26 Iun 2020   •   21:05

O vacanță în străinătate pare să fie dorința a tot mai mulți români iar Grecia este una dintre destinațiile considerate sigure din punct de vedere al virusului. În hotelurile și pensiunile de acolo, temperatura angajaților este măsurată zilnic.  În cazul în care un turist este suspect, acesta este imediat este izolat într-o cameră pe care hotelul o pune la dispoziție gratuit.

La fel se întâplă și cu familia suspectului. Dacă este nevoie de internare, tot statul grec suportă cheltuielile. Însă dacă turistul și familia sa au nevoie de carantină pentru o perioadă de două săptămâni iar tratamentul ppoate fi dat fără a fi nevoie de internare, atunci hotelul suportă costurile de carantinare iar statul cheluielile medicale. 

Ce se va întâmpla cu turiștii români care merg în Bulgaria 

În Bulgaria, temperatura se ia chiar de la vamă. Dacă la controlul de frontieră temperatura este foarte mare, se repetă după 10 minute. Dacă temperatura rămâne ridicată accesul nu este permis. Toți cei care intră în Bulgaria trebuie să completeze o declarație pe propria răspundere care atestă că vor suporta costurile de carantină și tratament dacă se vor îmbolnăvi pe teritoriul țării de coronavirus. Și în Bulgaria există cameră pentru izolare temporară, până la sosirea medicilor. 

Doar în Grecia și Cipru statul suportă cheltuielile medicale și carantinarea, altfel puteți apela la o asigurare COVID care acoperă costurile în cazul infectării.

Atenție la vacanțele în străinătate! Ce țări suportă costurile infecției cu COVID-19

×
Subiecte în articol: vacante costuri coronavirus
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close