Antena 3 CNN Actualitate ATENȚIE! Revin amenzile pentru nerespectarea măsurilor de protecție. Sute de sancțiuni, în ultimele ore

ATENȚIE! Revin amenzile pentru nerespectarea măsurilor de protecție. Sute de sancțiuni, în ultimele ore

Amenzile pentru nerespectarea regulilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus revin în forţă. Doar în utimele 24 de ore, au fost aplicate aproape 700 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 312.750 de lei. Sunt vizați de polițiști, în special, operatorii economici și patronii de baruri și terase.

ATENȚIE! Revin amenzile pentru nerespectarea măsurilor de protecție. Sute de sancțiuni, în ultimele ore
Sursa foto: Politia Romana/Facebook
de Cristina Tudorache    |    29 Iun 2020   •   21:45

Totodată, în data de 28 iunie a.c., 40 de persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituționalizată pentru 14 zile sau a fost dispusă măsura carantinării instituționalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

”Rolul nostru nu este de acorda sancțiuni, ci de a-i face oamenii să conștientizeze pericolul căruia se expun dacă nu respectă aceste reguli generale de protecție și de prevenție a răspândirii Covid-19. Colegii mei polițiști efectuează, la nivel național, în fiecare zi, verificări pentru a vedea dacă sunt respectate aceste norme. În principal, sunt desfășurate activități de prevenire, însă, acolo unde situația o impune, sunt aplicate sancțiuni contravenționale.”, a declarat Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române, în exclusivitate la Antena 3.

Amenzi drastice pentru administratorii de baruri și terase ce nu asigură respectarea măsurilor de protecție și igienă

Georgian Drăgan a precizat că poliția face controale la operatori economici, la terase și baruri, pe plaje și în cluburile în aer liber. De asemenea, sunt vizate mijloacele de transport în comun și activitățile de divertisment.

Peste 3.200 de polițiști angrenați la nivel național au verificat 4.139 de societăți comerciale. 

Referitor la ședința PNL Iași, la care au participat peste 100 de membri, fără să respecte distanțarea socială și să poarte mască într-un spațiu închis, reprezentantul Poliției Române a declarat: ”De fiecare dată când în spațiul public apar imagini din care reiese că este posibil nu fie respectată legislația în vigoare cu privire la prevenirea răspândirii Covid-19, Inspectoratele de Poliție Județene demarează verificări, iar dacă sunt constatate încălcări sunt aplicate măsurile legale prevăzute.”, a mai spus Georgian Drăgan.

ATENȚIE! Revin amenzile pentru nerespectarea măsurilor de protecție. Sute de sancțiuni, în ultimele ore

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close