Antena 3 CNN Actualitate Mare atenţie în trafic! Se circulă în condiţii de ceaţă în mai multe judeţe

Mare atenţie în trafic! Se circulă în condiţii de ceaţă în mai multe judeţe

Mare atenţie în trafic! Se circulă în condiţii de ceaţă în mai multe judeţe
Sursa foto: Foto:/pixabay.com
25 Dec 2015   •   10:52
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră (9:20), pe drumurile care tranzitează județele Alba, Brăila, Ialomița, Călărași, Giurgiu, Teleorman, Vaslui și Iași se semnalează ceață, care variază ca și densitate. Din această cauză, vizibilitatea este scăzută sub 200 de metri, și local, sub 50 de metri, scrie Agerpres.
În județul Giurgiu, sunt afectate de ceață sunt DN5 și DN6. Vizibilitatea variază între 50 și 100 de metri.
Pe autostrada A2 București — Constanța, între kilometri 12 și 193, se circulă îngreunat din cauza ceții dense, vizibilitatea fiind sub 50 de metri.
Ceață se semnalează și pe autostrada A1 Râmnicu Vâlcea — Deva și din această cauză vizibilitatea este între 150 și 200 de metri, cu carosabil umed.
În județul Iași, pe principalele artere de circulație, ceața a redus vizibilitatea sub 200 de metri și pe unele porțiuni, izolat, sub 50 de metri.
Județele Alba, Brăila, Ialomița,Călărași, Giurgiu, Teleorman, Vaslui și Iași se află sub atenționare meteo cu cod galben de ceață, care determină scăderea vizibilității local, sub 200 de metri, și izolat, sub 50 de metri

Pentru a preveni producerea accidentelor rutiere pe drumurile publice, sfătuim conducătorii auto să manifeste disciplină în trafic, să adapteze viteza de deplasare în funcție de starea carosabilului și vizibilitate, să păstreze în mers o distanță suficient de mare față de autovehiculul care îl precedă pentru a putea opri în condiții de siguranță în situația în care acesta încetinește brusc și să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic. Luminile de ceață trebuie folosite doar dacă vizibilitatea scade semnificativ, pentru a nu-i stânjeni pe ceilalți participanți la trafic.

×
Subiecte în articol: ceata cod galben de ceata
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close