Antena 3 CNN Actualitate Atenţie, şoferi! Vizibilitatea este redusă pe mai multe șosele din România

Atenţie, şoferi! Vizibilitatea este redusă pe mai multe șosele din România

Sâmbătă dimineața, vizibilitatea este redusă pe mai multe șosele din România din cauza ceții. Anunţul a fost făcut de Infotrafic.

Atenţie, şoferi! Vizibilitatea este redusă pe mai multe șosele din România
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    13 Noi 2021   •   10:45

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunță că, pe Autostrada A1 București - Pitești, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă, care reduce vizibilitatea sub 50-100 de metri, pe tronsonul kilometric 11- 50.

De asemenea, pe A3 Turda - Borș, circulația se desfăşoară în condiţii de ceaţă densă, vizibilitatea fiind, pe alocuri, sub 100 de metri. Fenomenul este semnalat și pe A10 Turda – Aiud, vizibilitatea fiind, pe alocuri, sub 100 – 150 de metri.

Probleme provocate de ceață sunt și pe rețeaua de drumuri naționale, în special în Ardeal și Moldova.

Polițiștii le recomandă șoferilor să reducă viteza, să crească distanţa de siguranță între mașini și să folosească luminile.

În plus pe autostrăzi șoferii nu trebuie să oprească pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă.

În cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, șoferii trebuie să pornească luminile de avarie, să se echipeze cu vesta reflectorizantă, să scoată pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi să amplaseze triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Infotrafic şoferi ceata sosele
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close