Antena 3 CNN Actualitate Atenţie, vine frigul! La munte, lapoviţă şi ninsoare de vineri

Atenţie, vine frigul! La munte, lapoviţă şi ninsoare de vineri

Meteorologii ne anunţă că se vremea se va schimba în mod radical, iar în următoarele zile vom vedea îngheţ, lapoviţă, dar şininsoare. După o toamnă cu temperaturi călduroase, iarna îşi intră în drepturi.

Atenţie, vine frigul! La munte, lapoviţă şi ninsoare de vineri
de Iulia Gorgorin    |    16 Noi 2020   •   21:40

Vremea va fi uşor mai caldă în majoritatea regiunilor pe parcursul acestei săptămâni, însă de vineri, 20 noiembrie, temperaturile vor scădea semnificativ, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie. Ploile vor apărea după 21 noimebrie, arată prognoza valabilă pentru intervalul 16-29 noiembrie, publicată de ANM. La munte, la altitudini mari își vor face apariția lapovița și ninsoarea.

În Capitală, vremea se va menține caldă, cerul va fi variabil ziua, iar seara va ploua temporar, vântul va sufla slab și moderat. Maximele vor atinge valori de 13-14 grade, iar minimele se vor situa în jurul valorii de 7 grade. Există condiţii pentru formarea ceţii la primele ore ale dimineţii. În Banat, în primele zile ale intervalului, valorile termice se vor situa în general peste mediile multi anuale, cu maxime la nivelul regiunii, în jur de 12 grade şi minime de 4-6 grade. 

După data de 20 noiembrie, media temperaturilor maxime va scădea la 6-8 grade, iar minimele vor fi uşor pozitive la început, apoi în special în a doua săptămână, media va scădea la spre -1 grad. Vor fi ploi slabe în ziua de 17 noiembrie, iar cu o probabilitate mai mare și în intervalul 21-24 noiembrie.

În Crişana, în primele zile ale intervalului, media maximelor termice se va situa în jurul a 11 grade, iar a minimelor, de 3 până la 6 grade, caracterizând o vreme uşor mai caldă pentru a doua decadă a lunii noiembrie. După acest interval, se întrevede un proces de răcire la nivelul întregii regiuni, astfel că media maximelor se va situa în general între 5 şi 7 grade, iar minimele vor deveni treptat negative, cu o medie în a doua săptămână de prognoză, de -2 grade. Se vor semnala ploi slabe în noaptea de luni spre marţi, 16 spre 17 noiembrie, şi în ziua de marţi, 17 noiembrie. Probabiltatea pentru precipitaţii va fi relativ ridicată şi la finalul primei săptămâni şi începutul celei de-a doua, perioada 21-24 noiembrie.

În Transilvania, media regională a temperaturilor maxime în primele zile de prognoză, va fi de 8-10 grade, iar minimele vor oscila între 1 și 4 grade. După 20 noiembrie, vremea se va răci, astfel de o medie a temperaturilor maxime de 7-9 grade, se va ajunge la 4 grade. Minimele vor fi preponderent negative, cu o medie cuprinsă între -5 și -2 grade, cele mai scăzute valori urmând să se înregistreze după 26 noiembrie. Va ploua temporar în ziua de 17 noiembrie. În restul intervalului, se întrevăd precipitații cu o probabilitate în creștere, după data de 21 noiembrie.  

În Maramureș, în primele zile ale intervalului, media temperaturilor maxime va fi de 10-11 grade, iar a minimelor, de 2 până la 5 grade, ceea ce caracterizează o vreme ușor mai caldă pentru a doua decadă e lunii noiembrie. Din 20 noiembrie, temperatura va fi în scădere, spre o medie a valorilor maxime de 4-5 grade. Minimele vor deveni treptat negative, cu o medie de la -3 grade, la -1 grad, cele mai scăzute valori urmând să se înregistreze după 26 noiembrie. Se vor semnala ploi slabe în noaptea de luni spre marți, 16 spre 17 noiembrie, și în ziua de marți 17 noiembrie. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în perioada 21-24 noiembrie. 

×
Subiecte în articol: vremea meteo frig lapovita
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close