Antena 3 CNN Actualitate Atenţionare COD GALBEN DE CANICULĂ. Maximele pot atinge 37 de grade Celsius. Vezi prognoza meteo

Atenţionare COD GALBEN DE CANICULĂ. Maximele pot atinge 37 de grade Celsius. Vezi prognoza meteo

Atenţionare COD GALBEN DE CANICULĂ. Maximele pot atinge 37 de grade Celsius. Vezi prognoza meteo
Sursa foto: Foto: Mediafax
06 Iul 2012   •   13:29

Meteorologii au emis vineri, la ora 13.00, o atenţionare de Cod galben, precizând că sâmbătă, duminică, luni şi marţi valul de căldură va persista în Crişana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei şi în sud-vestul Transilvaniei.



În aceste regiuni temperaturile maxime vor fi de 34-36 de grade şi izolat 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi, spun meteorologii.

VEZI PROGNOZA METEO PENTRU WEEKEND

VINERI (6 iulie)
În cea mai mare parte a ţării, vremea va fi caniculară, disconfortul termic va fi accentuat, iar temperaturile maxime vor fi de la 29 la 30 de grade pe litoral şi în deltă, până în jurul valorii de 37 de grade în regiunile vestice. Cerul va fi variabil, dar cu înnorări temporare după-amiaza şi la începutul nopţii la munte, în vest şi sud-vest unde se vor semnala descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi pe arii restrânse averse. Vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului astfel de fenomene vor fi cu totul izolat. Temperaturile minime se vor situa între 15 şi 25 de grade, mai scãzute spre 11 grade în depresiunile din estul Transilvaniei. Presiunea atmosferica va fi în uşoară scădere.


SÂMBĂTĂ (7 iulie)
Vremea va fi călduroasă, local caniculară în zonele de câmpie şi de deal, unde disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate. După-amiaza şi în prima parte a nopţii vor fi averse, descărcări electrice şi intensificãri de scurtă durată ale vântului local în zona de munte şi pe arii restrânse în jumătatea de vest a ţării. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala izolat, cu precădere în regiunile sud-estice. Vor fi condiţii de grindinã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 30 şi 37 de grade, iar cele minime între 15 şi 25 de grade, uşor mai scăzute în depresiuni. Presiunea atmosferica nu va avea variaţii importante.


DUMINICĂ (8 iulie)
Vremea va fi călduroasă, local caniculară. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în nordul ţării, precum şi în zona montanã unde, mai ales seara şi la începutul nopţii, local vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala izolat. Vor fi condiţii de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 31 şi 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 15 şi 25 de grade, uşor mai scăzute în depresiuni.

Pentru mai multe informaţii despre vreme intră pe meteoplus.ro

×
Subiecte în articol: cod galben de canicula
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close