Antena 3 CNN Actualitate Atenţionarea de ploi, vânt puternic şi grindină, restrânsă. Vezi zonele vizate şi prognoza meteo (VIDEO)

Atenţionarea de ploi, vânt puternic şi grindină, restrânsă. Vezi zonele vizate şi prognoza meteo (VIDEO)

Atenţionarea de ploi, vânt puternic şi grindină, restrânsă. Vezi zonele vizate şi prognoza meteo (VIDEO)
13 Mai 2010   •   09:25

Meteorologii au restrâns, joi, atenţionarea meteo pentru sudul ţării şi zonele de deal şi munte. Joi după-amiază şi în prima parte a nopţii vor fi frecvente descărcări electrice, averse ce vor avea şi caracter torenţial, izolat căderi de grindină şi intensificări de vânt.

Potrivit meteorologilor, astfel de fenomene se vor semnala în special în Oltenia, Muntenia (inclusiv în Municipiul Bucureşti), precum şi în zonele de deal şi munte.

Atenţionarea meteo emisă miercuri de meteorologi şi-a arătat efectele. În mai multe regiuni ale ţării au fost furtuni puternice. A plouat torenţial, iar în unele judeţe a căzut şi grindină. Doi bărbaţi, unul din Buzău şi celălalt din Vaslui, au murit, după ce au fost loviţi de fulger.

O casă de vacanţă de la marginea oraşului Baia Mare a fost lovită de un trăsnet miercuri seară. Flăcările au distrus complet cabana. Din fericire nimeni nu era în casa de vacanţă atunci când a izbucnit incendiul.

La Drobeta Turnu Severin, o furtună puternică a distrus, în doar câteva minute, mai multe maşini, acoperişuri şi pomi.

Grindina a afectat şi culturile agricole din mai multe localităţi din judeţul Mehedinţi, iar circulaţia maşinilor a fost oprită pe timpul furtunii pe Drumul European 70, la intrare în Drobeta Turnu Severin, pentru că apa de pe şosea măsura aproape 40 de centimetri.

Furtunile au făcut şi victime. Un bărbat din Buzău a murit după ce a fost trăznit. El era pe câmp cu doi prieteni, care au scăpat, însă, cu viaţă.

Un alt bărbat din Vaslui a fost fulgerat în timp ce era pe un deal din apropierea satului Dinga.

În urma furtunii de miercuri seară, străzile din Timişoara au fost inundate. Copacii doborâţi de furtună au rupt şi un cablu de alimentare a liniei de troleibuze.



PROGNOZA METEO PENTRU 13, 14 ŞI 15 MAI

ÎN ŢARĂ

Joi
Vremea va fi instabilã. Temporar vor fi înnorãri accentuate şi îndeosebi dupã-amiaza şi noaptea se vor semnala averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, ce pot lua trecãtor aspect de vijelie, în toate regiunile. Fenomenele se vor caracteriza printr-o intensitate şi o frecvenţã mai mare în partea sudicã a ţãrii, precum şi în zonele de deal şi de munte, unde pe spaţii restrânse cantitãţile de apã vor depãşi 30 l/mp şi vor fi cãderi de grindinã. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 20 şi 28 de grade, iar cele minime între 9 şi 15 grade.
Presiunea atmosferica nu va avea variatii semnificative.

Vineri
În sudul ţãrii vremea va fi în general frumoasã, cerul variabil şi doar izolat va ploua. În restul teritoriului, îndeosebi în cursul zilei, vor fi înnorãri şi pe spaţii relativ extinse averse, descãrcãri electrice şi unele intensificãri ale vântului. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 28 de grade, iar cele minime între 6 şi 16 grade.
Presiunea atmosferica nu va avea variatii semnificative.

Sâmbătă
În vestul, nord-vestul şi centrul ţãrii vremea va fi caldã, dar va deveni în general instabilã, se vor semnala averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. În restul teritoriului vremea va fi deosebit de caldã, iar fenomene asociate instabilitãţii vor fi prezente pe arii restrânse seara şi noaptea. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 22 şi 30 de grade, iar cele minime între 10 şi 18 grade.

ÎN BUCUREŞTI

Joi
Vremea va fi instabilã. Mai ales dupã-amiaza şi noaptea, vor fi înnorãri accentuate, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimã va fi de 13 ... 14 grade.
Presiunea atmosferica nu va avea variatii semnificative.

Vineri
Vremea va fi în general frumoasã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimã va fi de 11 ... 13 grade.
Presiunea atmosferica nu va avea variatii semnificative.

Sâmbătă
Vremea va fi deosebit de caldã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în cursul nopţii când vor fi condiţii de averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimã va fi de 14 ... 15 grade.




Antena3.ro


×
Subiecte în articol: furtuna fulger ploi grindina vant meteo prognoza
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close