Antena 3 CNN Actualitate Atenționări de ploi și descărcări electrice în șapte județe

Atenționări de ploi și descărcări electrice în șapte județe

Atenționări de ploi și descărcări electrice în șapte județe
15 Iul 2014   •   14:29

 Administrația Națională de Meteorologie (ANM0 a emis, marți, o serie de atenționări nowcasting Cod Galben de averse însemnate cantitativ, însoțite de descărcări electrice, valabile în șapte județe până la orele 15,00.

Potrivit meteorologilor, până la 14,15, în județul Tulcea (în zona localităților Grindu, Luncavița, Isaccea, Niculițel, Greci și Măcin) se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului care pot lua aspect de vijelie, grindină de mici și medii dimensiuni. Cantitățile de precipitații pot depăși, izolat, 15-20 l/mp.

De asemenea, până la ora 14,30, în jumătatea de este a județului Botoșani, inclusiv în orașul Săveni, în nordul județului Iași (inclusiv în orașele Tg. Frumos și Hârlău), în județul Vaslui (localitățile de pe valea Prutului, inclusiv municipiul Huși), în zona de munte a județului Bacău (inclusiv în municipiul Moinești, Comănești, Onești, Dărmănești, Slănic Moldova, Tg. Ocna), dar și în estul județului Galați (inclusiv în municipiul Galați și Tg. Bujor), sunt prognozate cantități de apă ce vor atinge și depăși 25-30 l/mp, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, grindină de mici dimensiuni mici și frecvente descărcări electrice.

În intervalul orar 13,30 — 15,00, în nord-vestul și centrul județului Brăila, inclusiv în municipiul Brăila, sunt prognozate cantități de apă ce vor depăși 25-30 l/mp, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, grindină de dimensiuni mici și medii, frecvente descărcări electrice

Avertizările de fenomene periculoase imediate /nowcasting/ se emit pentru o perioadă de maximum șase ore, menționează ANM.


×
Subiecte în articol: ANM meteo furtuni ploi
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close