Antena 3 CNN Actualitate Atenţionările meteo s-au adeverit: Ploile şi vijeliile au făcut ravagii în mai multe zone din ţară (VIDEO)

Atenţionările meteo s-au adeverit: Ploile şi vijeliile au făcut ravagii în mai multe zone din ţară (VIDEO)

Atenţionările meteo s-au adeverit: Ploile şi vijeliile au făcut ravagii în mai multe zone din ţară (VIDEO)
Sursa foto: Ploi
05 Aug 2009   •   08:36

Aproape întreaga ţară se află sub atenţionare Cod Galben de ploi şi vijelii, care a intrat în vigoare marţi seară la ora 18.00 şi va fi valabilă până vineri dimineaţa.

Şi hidrologii au emis o atenţionare valabilă până miercuri la ora 14.00, care vizează cursurile râurilor din centrul şi vestul ţării.

O a doua atenţionare hidrologică, valabilă de miercuri şi până vineri, vizează cursurile din nordul şi estul ţării.

Marţi seară, vremea a creat şi primele probleme în ţară. În Alba, mai multe gospodării au fost inundate, iar în Prahova, Drumul Naţional 1 a fost acoperit de ape. Coloanele de maşini au depăşit 15 km pe ambele sensuri.

În judeţul Alba, şuvoiale au distrus drumuri şi-au ajuns până în locuinţele oamenilor.

Până la sosirea pompierilor, localnicii au încercat să facă diguri în faţa apelor. Au fost însă neputincioşi în faţa naturii dezlănţuite. Apele au intrat în case, au distrus un podeţ şi culturile agricole.

Din cauza aluviunilor şi a copacilor rupţi, mai bine de trei ore, Drumul Naţional 67C, care leagă Sebeş de Gorj, a fost închis circulaţiei. Şi tot din cauza aluviunilor, circulaţia pe Drumul Naţional 1 la ieşire din Buşteni a fost mult îngreunată.

Avertizările meteorologilor şi hidrologilor nu par să fi îngrijorat autorităţile. În judeţul Cluj, lacătul pe uşă a ţinut permanenţa la primării.

Meteorologii anunţă că până vineri, aproape toată România, va fi vizată de codul galben de ploi şi vijelii.



Antena 3

×
Subiecte în articol: meteorologi hidrologi ploi vijelii
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close