Antena 3 CNN Actualitate Tribut emoționant adus victimelor și supraviețuitorilor din Colectiv. Altasul Frumuseții publică o fotografie-eveniment în onoarea celor afectați de tragedie

Tribut emoționant adus victimelor și supraviețuitorilor din Colectiv. Altasul Frumuseții publică o fotografie-eveniment în onoarea celor afectați de tragedie

Atlasul Frumusetii a publicat o fotografie-eveniment cu ocazia implinirii a 5 ani de la tragedia Colectiv. Fotografia este insotita de un mesaj emotionant si prezinta povestea Oanei, o supravietuitoare a incendiului din clubul Colectiv, careia medicii ii dadusera doar 5% sanse de supravietuire. Atentie! Imagini cu puternic impact emotional!

Tribut emoționant adus victimelor și supraviețuitorilor din Colectiv. Altasul Frumuseții publică o fotografie-eveniment în onoarea celor afectați de tragedie
Sursa foto: Atlasul Frumusetii
de Mia Lungu    |    30 Oct 2020   •   22:03

Atlasul Frumuseții, colecție foto care surprinde frumusețea feminină de pe toate continentele lumii, a publicat vineri fotografia Oanei Rotariu, supraviețuitoare a incendiului de la Colectiv. Aceasta este însoțită de un mesaj emotioanant care descrie chinul prin care Oana și alți răniți de la Colectiv au trecut în ultimii ani pentru a se recupera.

În fotografia publicată, se pot observa urmele rănilor suferite de Oana și cicratricile lăsate de arsuri, în urmă incendiului.

 

"Povestea Oanei este o călătorie lungă și dureroasă de la întuneric la lumină."

Era vineri, pe 30 octombrie. La fel ca astăzi, dar acum 5 ani.
Ziua aceea cumplită a început pentru Oana ca orice altă vineri din București, România. S-a dus la serviciu și seara a ieșit cu logodnicul la cină. Mai târziu, au decis să meargă la un concert într-un club, deoarece vocalistul principal al trupei era un bun prieten.

Se bucurau de spectacol când iadul a coborât pe pământ. Era 22:32 când a izbucnit un incendiu în club. În jur de 400 de oameni erau înăuntru și toți s-au grăbit să scape prin singura ieșire mică. În acel haos, mulți dintre ei au căzut, așa că ieșirea a fost în curând blocată. Cei care erau deja afară au început să-i scoată.

Oana era departe de ieșire și focul era deja peste tot. Logodnicul ei a acoperit-o cu brațele sale pentru a o proteja și cumva au reușit să iasă.
150 de persoane au fost rănite în acel incendiu teribil și 64 au murit. Mulți dintre ei, precum logodnicul Oanei, au fost adevărați eroi care au salvat vieți în timp ce și-au pierdut propria lor viață.

Oana și-a pierdut cunoștința când a ajuns la spital. A rămas în comă timp de 40 de zile, în timp ce șansele sale de a supraviețui erau de aproximativ 5%. 

Miraculos s-a trezit. Dar apoi a aflat că logodnicul ei a murit și recuperarea ei va fi un proces greu și nesigur. Însă avea încă o motivație uriașă de a lupta pentru viața ei: doi părinți iubitori lângă ea, hotărâți să-și salveze singurul copil indiferent de ce.

Împreună au petrecut luni după luni în spitale, fără să-și piardă niciodată speranța. Oana a trecut prin zeci de operații. În timp, a devenit imună la diferite medicamente anestezice, astfel încât multe dintre intervenții chirurgicale au fost efectuate fără o anestezie generală. Medicii au fost uimiți de recuperarea Oanei. Această femeie incredibilă bătea cotele.

După doi ani de lupte imense, a început să vadă lumina de la capătul tunelului. Oana a trebuit să reînvețe să-și folosească părți ale corpului, să-și folosească mâinile fără degete și să se integreze în societate. Dar în noua ei viață este posibil chiar imposibilul.

Astăzi lucrează din nou ca analist de afaceri IT și călătorește cât poate. În paralel, a început un blog despre experiența ei. Prin ea, ea vrea să inspire oamenii să se simtă frumoși, în ciuda tuturor imperfecțiunilor. Și lumea noastră are atât de multă nevoie de asta!

Pentru mine, Oana este un supraom, genul de femeie care ne poate învăța un milion de lucruri. Logodnicul ei ar fi atât de mândru de ea. Și el era un supraom.

Profit de această ocazie pentru a-i aduce un omagiu lui și tuturor victimelor acelui incendiu cumplit." 

Aflasul Frumuseții este un proiect foto independent, al româncei Mihaela Noroc, care a străbătut toate continentele lumii, pentru a surprinde frumusețea feminină în fotografii. Aflasul a adunat peste un mlion de urmăritori în ultimii ani. Chiar și celebra Oprah Winfrey a fost impresionata de proiectul romancei, și a prezentat-o în emisiunea ei, în 2015.

×
Subiecte în articol: raniti club colectiv incendiu colectiv
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close