Antena 3 CNN Actualitate Atmosferă tensionată la întâlnirea dintre miniştri şi sindicaliştii din învăţământ

Atmosferă tensionată la întâlnirea dintre miniştri şi sindicaliştii din învăţământ

Atmosferă tensionată la întâlnirea dintre miniştri şi sindicaliştii din învăţământ
05 Oct 2008   •   20:04

Scandal la confruntarea de duminică dintre o parte din miniştrii cabinetului Tăriceanu şi sindicaliştii din învăţământ. Majorarea salariilor profesorilor cu 50% şi condiţiile din învăţământ au fost mărul discordiei care i-a scos din minţi pe sindicalişti. Ministrul Cristian Adomniţei s-a luat la ceartă cu deputatul Ecaterina Andronescu, cea care a promovat această lege.
Atmosfera a devenit atât de tensionată încât la un moment dat, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, nu a mai suportat contrele între diferite grupări şi a părăsit sala. Discuţiile dintre profesori şi ministrul Educaţiei s-au aprins în momentul în care s-a discutat despre resursele financiare ale ministerului. Sindicaliştii au cerut ca salariile să fie majorate prin realocarea banilor destinaţi investiţiilor către fondul de salarii.
?În acest procent de 6% din PIB se poate include şi majorările salariale, pentru că se fac investiţii în infrastructură un an, doi, trei..., dar şi resursa umană, la un moment dat, trebuie să fie corelată cu aceste investiţii în infrastructură?, susţine Gheorghe Isvoranu, preşedintele Federaţiei Sindicale CNSLR Frăţia
Ministrul Cristian Adomniţei a încercat să le explice sindicaliştilor şi profesorilor că cererile lor vor determina creşterea inflaţiei. ?Investiţiile nu generază inflaţie, în schimb masa salarială peste creşterea productivităţii înseamnă inflaţie, înseamnă tiparniţa de bani?, a argumentat acesta.
Sindicaliştii din Învăţământ au criticat decizia Guvernului de a contesta majorarea salariilor la Curtea Constituţională. Ei spun că vor cere demisia Guvernului în cazul legea votată în Parlament va trece şi de Curtea Constituţională.

Antena 3

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close