Antena 3 CNN Actualitate Atracţii pentru turişti. Urşi şi căpriori ţinuţi ilegal în captivitate de proprietarii de pensiuni

Atracţii pentru turişti. Urşi şi căpriori ţinuţi ilegal în captivitate de proprietarii de pensiuni

Atracţii pentru turişti. Urşi şi căpriori ţinuţi ilegal în captivitate de proprietarii de pensiuni
Sursa foto: Foto: Antena 3
26 Aug 2010   •   11:15

În goana pentru turişti unii proprietari de pensiuni recurg la gesturi extreme. Doi braşoveni au fost descoperiţi că ţineau un un urs şi un căprior drept animale de companie. Erau închise în cuşti şi reprezentau un punct de atracţie pentru turişti.

Poliţiştii braşoveni, împreună cu angajaţii Gărzii de Mediu au descoperit în urma unei acţiuni un pui de urs de 1 an şi 2 luni, pe care stăpânul îl ţinea într-o cuşcă, în curtea pensiunii sale.

Ursul a fost dus în rezervaţia de la Zărneşti, pentru că nu mai poate fi lăsat în libertate. Nu şi-a dezvoltat instinctul de animal sălbatic şi fără ajutorul oamenilor, ar muri.

Într-o altă gospodările, poliţiştii au găsit şi un căprior, ţinut într-un ţarc mic.

Aceste animale nu pot fi ţinute în captivitate conform prevederilor legale, iar persoanele care încalcă aceste prevederi, riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 1 an.

Căpriorul a fost lăsat de către oamenii legii în ţarc, până la finalizarea anchetei. În vizorul asociaţiei pentru protecţia animalelor se află alţi cinci urşi ţinuţi în captivitate. Deşi se cunosc cazurile, autorităţile nu fac nimic să îi elibereze.

Antena 3

 

×
Subiecte în articol: urs pensiune turisti
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close