Antena 3 CNN Actualitate ATV-urile ar putea fi interzise pe pârtiile din Poiana Braşov

ATV-urile ar putea fi interzise pe pârtiile din Poiana Braşov

ATV-urile ar putea fi interzise pe pârtiile din Poiana Braşov
23 Ian 2009   •   20:15

Circulaţia ATV-urilor ar putea fi interzisă, începând cu 1 februarie, pe pârtiile de schi şi de săniuş, precum şi în zonele verzi din Poiana Braşov, după ce primăria Braşov a elaborat un proiect de hotărâre în acest sens, anunţă Mediafax.
Doar ATV-urile Jandarmeriei vor avea acces în aceste zone, ca şi cele ale Poliţiei, Salvamont sau a altor instituţii care au ca scop asigurarea unor servicii publice. Proiectul de hotărâre elaborat de Primăria Braşov urmează să fie supus aprobării în şedinţa de săptămâna viitoare a Consiliului Local.
"Începând cu data de 1 februarie pe domeniul public, pârtiile de schi şi săniuş, zonele verzi şi pe amplasamentele şi drumurile forestiere aparţinând proprietăţii publice a municipiului Braşov, din staţiunea turistică Poiana Braşov, se interzice accesul ATV-urilor indiferent de forma de înregistrare a acestora şi de scopul propus", se menţionează în documentul iniţiat de primarul George Scripcaru.
Decizia a fost luată pentru că ATV-urile constituie "un factor de stres şi nesiguranţă" pentru turiştii care vin în Poiană pentru a se relaxa. Într-un raport de specialitate se arată că în anii trecuţi ATV-urile au reprezentat o constantă problemă în Poiana Braşov din cauza neînregistrării lor legale, a zgomotului pe care îl produc şi a pericolului pentru turişti.
ATV-urile care sunt înmatriculate legal pot circula cu respectarea legislaţiei în vigoare privind circulaţia pe drumurile publice, însă nu în zonele specificate din Poiană. Dacă hotărârea va fi aprobată, cei care vor încălca prevederile sale vor fi sancţionaţi cu amenzi între 1.500 lei şi 3.000 lei şi cu reţinerea vehiculelor în custodie până la achitarea amenzii.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: poiana brasov
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close