Antena 3 CNN Actualitate Au câştigat o bătălie, nu şi războiul. Sindicaliştii bugetari nu renunţă la greve

Au câştigat o bătălie, nu şi războiul. Sindicaliştii bugetari nu renunţă la greve

Au câştigat o bătălie, nu şi războiul. Sindicaliştii bugetari nu renunţă la greve
Sursa foto: sindicalisti
05 Feb 2010   •   22:40

Sindicatele din administraţia publică au ieşit mulţumite de la discuţiile cu reprezentanţii Ministerului Muncii. Promisiunea că funcţionarii publici nu vor încasa bani mai puţini, odată cu aplicarea legii salarizării unice i-a mai liniştit. Totuşi protestele vor continua până când toate revendicările vor fi onorate.

Liderii sindicatelor din administraţie vor să fie siguri că aplicarea Legii salarizării unitare nu va duce la reducerea veniturilor funcţionarilor.

Sindicatele spun că au obţinut o întâlnire cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor, cu care vor discuta revendicările lor. Pâna atunci, calendarul acţiunilor de protest ramâne nemodificat.

Sindicaliotii sunt nemulţumiţi de suspendarea tichetelor de masă, precum şi a altor sporuri pe care funcţionarii publici le primeau, ajungându-se astfel la o reducere consistentă a veniturilor salariale. Funcţionarii publici vor picheta pe 9 februarie ministerele Muncii şi al Administraţiei, iar pe 12 februarie vor intra în grevă generală pe termen nelimitat, dacă nu vor ajunge la un acord cu autorităţile.

Antena 3

×
Subiecte în articol: sindicalisti bugetari grevă
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close